Pileća supa zimi nije samo balzam za dušu, nego pomaže i kod prehlada.
Naše bake/nane su imale pravo: Dobra domaća pileća supa ne samo da je ukusna nego pomaže i kod prehlada. Njeni sastojci utiču pozitivno na razne procese u tijelu. Evo i par GuGu – savjeta kako da vam što bolje uspije:
Šta je važno kod spremanja pileće super?
Najprije važna informacija: ukusna domaća supa ne pravi se na brzinu – bilo bi dobro da kuha par sati i da koristite domaću piletinu. Najnovija istraživanja su pokazala da se kod vještačkog uzgoja pilića koriste antibiotici pa je domaće pile bolji izbor.
Preporučujemo da stavite dosta komada pileta ili cijelo pile u vodu i nakon toga dodate mrkvu, celer, korjenasto povrće po želji, začine i na kraju kada je supa gotova peršun. Piletina kada se skuha izvadite je, odstranite kosti i isjeckajte na sitne komadiće i vratite u supu.
Ovako pripremljenu supu možete držati u frižideru, podgrijavati samo onoliko koliko ćete pojesti i koristiti 2-3 dana.
Uživajte i prijatno!