Kremasti umak od povrća za tjesteninu

0

5 cvjetova karfiola (cvjetače)
½ manje tikvice
1 manja mrkva
1 žličica maslinovog ulja
40 g naribanog tvrdog sira

Operite, ogulite i narežite na komadiće mrkvu, stavite u posudu s vodom i kuhajte 5 minuta. Dodajte cvjetaču i tikvicu te sve zajedno kuhajte još 10 min. Pri završetku kuhanja, ocijedite povrće, stavite u zdjelicu, dodajte žličicu maslinovog ulja i naribajte sir. Promiješajte kako bi se sir rastopio te na kraju sve zajedno usitnite štapnim mikserom kako bi dobili glatku smjesu. Sada ovaj umak možete preliti preko kuhane tjestenine.
Dobiveni umak iznosi cca 150 ml.

INFORMACIJE
Za bebe od 10 mjeseci.

NUTRITIVNI SASTAV
Cvjetača je bogata vitaminom C, folnom kiselinom i vitaminom K.
Mrkva je vrlo bogata vitaminima A i K te beta karotenom.
Tikvice su bogate manganom i vitaminom C.
Maslinovo ulje sadrži nezasićene masne kiseline, vitamin E i antioksidativne fitonutrijente fenola.
Tvrdi sir s niskim sadržajem masti vrlo je dobar izvor kalcija.

Izvor: mojapapica.com

Komentari

Share.