Ono što će u zimskim mjesecima prijati vašoj djeci i pomoći jačanju imuniteta, te ih održati zdravim kroz hladni, zimski period je, povrće iz domaćeg uzgoja, njegovo veličanstvo kelj.
Sa svojim hranjivim vrijednostima kelj je idealan isporučilac vitamina i minerala. Osim toga neprevaziđeni su njegovi okusi i raznovrsnost.
Kelj je zeljasto, zeleno povrće koje pripada porodici kupusnjača, u koju pripadaju i prokulice, kupus, karfiol, brokula kao i keleraba i raštika. Kelj sadrži puno hranjivih vrijednosti kao što su vitamin C, B, A i E i minerali: magnezijum, željezo, kalcijum, fosfor, cink i mangan. Kelj, za razliku od raštike, ne treba se kuhati predugo kako se ne bi izgubile te hranjive vrijednosti. Ukoliko neko ne voli miris kelja, u ključalu vodu se može sipati i malo sirćeta. Dodatkom malo ulja poboljšava se preuzimanje vitamina u sami organizam. A ako je neko sklon nadimanju, sjemenke kima i svježe naribani đumbir mogu spriječiti pojavu nadimanja.