Sastojci za 12 komada
250 g brašna, 175 g hladnog putera, 4 kašike hladne vode, malo soli, 4 jaja , vezica povrća za supu (ca. 750 g), 100 g temeljca, 2 kašike ulja, malo bibera, 200 ml vrhnja za kuhanje, 100 g gaude
Priprema
1. Brašno, listiće putera, 2 kašike hladne vode, sol i 1 jaje zamutiti u prhko tijesto. Ostaviti pola sata na hladnom.
2. Povrće za supu očistiti i isjeckati. Temeljac rastopiti na ulju i dodati povrće te prodinstati 7 minuta, dodati sol i biber. Ohladiti malo. Rernu uključiti na 200 stepeni i zagrijati.
3. Vrhnje, 3 jaja, sol, biber i sir izmješati.
4. 2/3 prhkog tijesta razvući na okrugloj tepsiji (kalup) promjera 26 cm. Tijesto probosti na par mjesta viljuškom i staviti da se peče 12 minuta. Ostatak tijesta formirati u rolnu i staviti oko tijesta i izraditi kašikom u visinu 3 cm. Staviti povrće unutra, preliti smjesom od jaja-sira-vrhnja i peći još 25-30 minuta.