fbpx

Sataraš

0

Potrebno: 2 glavice crvenog luka, 500 g paprika, 500 g paradajza, jedna tikvica, jedan patlidžan, malo maslinovog ulja i bio dm začin (ili vegeta)

U širokoj dubljoj tavi najprije izdinstajte sitno isjeckan luk, dodajte oguljenu i sitno isjeckanu tikvicu i patlidžan pa zatim papriku isjeckanu na komadiće.

Kada paprika omekša, paradajz prepolovite na pola pa na rende izrendajte unutrašnjost paradajza preko paprika. i dodajte bio dm  zacin (ili vegetu) i po želji soli. Dinstajte još malo sve dok tekućina ne ispari.

[quote]Sataraš je nisko kalorično jelo sa malo masnoća i i ugljikohidrata, te nula kolesterola, ali ipak pristojna ponuda dijetalnih vlakana. [/quote]

Neko doda i malo riže u sataraš ali mi volimo ovako. Prijatno!

Recept by “bibkare”

Komentari

Share.