fbpx

HARRY COOPER – ljubav prema hrani od djetinjstva

0

Nekako je nemoguće ne primijetiti one rijetke blogove koji se odnose na hranu, naročito na našim prostorima. Jedan se posebno ističe, ne samo izvrsnim i detaljnim receptima, ono što ga izdvaja su ljubav i posvećenost u svemu što radi – od pripreme, fotografije, pomnog odabira kutka i scene, do samog obraćanja pratiocima. On je Hajrudin Šišić, mnogo poznatiji kao Harry Cooper.

Pomno osluškuje šta njegovi pratioci žele da vide i šta očekuju i onda to pretvori u pravu poslasticu – od recepta, opisa pripreme, načina pristupa pratiocima, te naposlijetku odabira prave fotografije kako bi svoj rad predstavio u najboljem svjetlu.

Za razliku od drugih food bloggera, veoma je posvećen pisanju i samoj prezentaciji onoga što napravi, te stoga ne čudi što za fotografisanje nalazi najmaštovitije i najinteresantnije ideje.

Pokreće ga ljubav prema hrani koju je naslijedio od članova porodice koji su ga prvo učili osnovama kuhanja, a onda ih je malo-pomalo u potpunosti zamijenio i oduzeo im kuhinju!

Upravo iz tog razloga, njegovi postovi na blogu su topli i odišu pristupačnošću i ljubavlju kakva se može osjetiti u samo u toplom domu, u krugu porodice, koja mu je najveća inspiracija i motivacija za dalji rad. Njegovi postovi će ugrijati i začiniti i najhladnije dane i domove u kojima je dobro došla neka nova ideja.

1. Kad i kako je počela tvoja ljubav prema hrani i kad si odlučio da to bude na nešto preofesionalnijem nivou foodblogera?

Ljubav je tu odmalena, prvi pokušaji u kuhanju su počeli sa 5-6 godina. Kao mali, uvijek sam govorio da ću biti kuhar kada porastem, evo na jedan način se to i ostvarilo. Kad sam primijetio prije 2 godine da se ljudima bas sviđa što spremam – odlučio sam da to sve spojim u jedan blog na kojem mogu pronaći sve recepte.

2. Da li je možda tvoja ljubav za kuhanje naslijeđena od nekog člana porodice….mame, tetke i sl…?

Svakako da da, naslijedio sam je od mame i cijele mamine strane. Tako da sam svoje početke u kuhinji dijelio sa starijom sestrom i mamom. Sad je već cijela kuhinja samo moja .

3. Šta voliš da spremaš najviše i da li više preferiraš spremanje slastica ili slanih jela?

Volim oboje, teško se odlučiti za jedno. Za Instagram više preferiram slastice zato sto imam više ideja kako zanimljivo prezentovati neki dezert. A i pratiteljima se vise sviđa kad objavim nešto slatko, mada sve više dobijam poruke kako su i slana jela odlična, te da treba da i to češće objavljujem.

4. Kome su namijenjeni tvoji blogovi i šta te inspiriše?

Nažalost, na našim prostorima ne postoji više food bloggova, tako da sve ideje sam osmislim i realizujem. Svakako pratim blogere iz inostranstva, trudim se da ne idem za trendovima nego da prilagodim klasike mlađoj populaciji. Jedni od najvećih uzora su mi Jamie Oliver i Rudolph Van Veen.

5. Šta te po tvom mišljenju odvaja od ostalih u BiH i koja su tvoja dosadašnja postignuća i saradnje na koje si možda najviše ponosan?

Mislim da me izdvaja što se najviše trudim oko fotografija i stajlinga same hrane. Lahko je uslikati tanjir sa hranom. Lično se trudim da detaljima oko tanjira predstavim i prezentiram cijelu priču koja me je inspirisala u tom trenutku da skuham to jelo. Svakako, tu je i moja pristupačnost, uvijek se trudim da što više uključim ljude oko sebe u cijeli proces. Pa često pratitelje pitam šta da kuham danas.

6. Kako vidiš svoj profesionalni razvoj u nekom narednom periodu, koji su ti ciljevi i sl…?

Doista je nepredvidiv posao. Prije godinu dana nisam ni mogao sanjati da ću ovako brzo doći do miliona impresija na Instagramu i da ću kao student moći lijepo zarađivati od bloga na Instagramu. Trenutno imam u ideji nekoliko velikih projekata za koje smatram da će se stvarno svidjeti ljudima. Trudim se da ne planiram previše u budućnost, da ne bih pokvario sebi trenutke. Uživam radeći ono što volim, sve dodatno je bonus.

7. Kako edituješ fotografije? Koji proces stoji iza toga?

Uvijek prethodno razmislim šta ću kuhati i kako želim to prezentovati. Potom slijedi kuhanje i pripremanje detalja oko jela. Fotografija nastane kao rezultat višesatnog pripremanja. Trudim se također da ne editujem fotografije, kako bi hrana djelovala što realnije i približnija pratiteljima.

U njegovu neiscrpnu kreativnost i maštovitost se možete uvjeriti na blogu, te na Instagram profilu, kao i na Facebook stranici:

https://harrycoopersite.wordpress.com/

https://www.facebook.com/harrycooperscookbook/

https://www.instagram.com/harrycoop.er/

Komentari

Share.
File not found. Bahçeşehir Escort casibom deneme bonusu veren siteler forum casino siteleri 1xbet betist betpas deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler bahis siteleri deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler kralbet 1xbetm.info Tipobet Giriş betist slot siteleri bonus veren siteler beylikdüzü escort ümraniye escort maltepe escort ataşehir escort kadıköy escort Maltepe Escort deneme bonusu veren siteler bonus veren casino siteleri deneme bonusu veren siteler sohbet hattı deneme bonusu veren siteler sex hattı canlı casino deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler betkom evden eve nakliyat eşya depolama escort alanya Deneme bonusu veren siteler beylikdüzü escort escort beylikdüzü Ataşehir escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sapanca escort hendek escort karasu escort sakarya escort bayan sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort izmit escort casibom