fbpx

Sandra Jamaković Šabanović – Majčinstvo, tako jednostavna riječ sa mnogo težine

0

Seriju intervjua na Gugu.ba nastavljamo i dalje.

Ovoga puta razgovarali smo sa Sandrom Jamaković Šabanović.

Sandra je poznata bh influenserka i mama preslatke djevojčice Mie koju svakodnevno možete pratiti na Sandrinom Instagram profilu.

A šta nam je Sandra rekla o prvom susretu s bebom, izazovima majčinstva … pročitajte u nastavku.

1. Majčinstvo je sigurno jedna od najljepših uloga koju jedna žena može doživjeti. Možete li nam ukratko reči šta za Vas znači majčinstvo?

Majčinstvo, tako jednostavna riječ sa mnogo težine. Znači istovremeno voljeti do bola i pucati po šavovima. Osjećati konstantnu odgovornost za jedno ljudsko biće, strah i ljubav pomješani u jedan vrtlog koji se konstantno vrti u istom omjeru. Eto ne znam jednostavnije, jer kako rekoh jednostavna riječ ali jako puno težine treba ponijeti na leđima i iznijeti.

2. Da li Vam je bilo važno da održite idealnu težinu tokom trudnoće i poslije poroda?

Ma ne, ja sam se udebljala 20 kg 🙂 valjda to sve govori o mojim idealima. Al brzo to sve ode.

3. Prvi susret s bebom majke opisuju na različite načine. Kakvo je bilo Vaše iskustvo?

Ne znam ni dan danas odgovor na ovo pitanje čak ni samoj sebi. Meni je taj trenutak bio nekako nestvaran i mutan, jer ono realno nakon tog samog čina poroda stavljaju vam bebu na grudu, a vi ne znate ni gdje ste ni šta ste, a opet s druge strane gledate u biće koje ste donijeli na svijet, al i dalje vam ništa nije jasno. Meni su priče u ljubavi na prvi pogled nejasne i mislim da nisu realne nikako, ali dobro ja sam onaj jezičavi tip koji će vam reći surovu istinu kakva god ona bila, jer da se ne lažemo, ne može taj prvi trenutak bit nikakva ljubav, jer ni jedna žena u tom momentu nije psihički spremna za to. Onaj drugi momenat nakon ona dva odležana sata je mnogo realniji, ali tada već kreću neke druge muke, tako da ti osjećaji tek dolaze vremenom, kod mene je barem bilo tako. Pisala sam o tome i na instagramu ja sam tek kroz 20 dana bila svjesna da sam rodila, bukvalno kao da sam progledala taj dvadeseti dan. I kako je vrijeme prolazilo kockice su dobijale svoje mjesto, do tad je sve bilo mehanički.

4. Od vremena kada ste postali majka, šta se to promijenilo u Vašem životu, koliko sada imate vremena za sebe u odnosu na raniji period?

Sve se promjenilo, ali zato jer sam ja tako htjela. Ja sam se dala max ove dvije godine, radila sam od kuće, posao nisam tražila, htjela sam da budem tu čitavo vrijeme, ne žalim ni sekunde i opet bi sve ovako. Vremena sad imam za sebe više nego ranije. Mia je previše vezana za mene, teško se odvaja, neće nigdje da ostane, tako da vam je jasno koliko imam vremena, minimalno rekla bi, osim kad je muž slobodan pa vikendom imam malo više lufta. Mada meni je to ok, ja sam tako navikla, jednom je mala, a sad će i u vrtić tako da bit će svega, samo treba strpljenja, a ako sam nešto naučila kroz ulogu majke, to je strpljen spašen.

5. Kako se Mia snalazi u ‘glavnojulozi’ na Vašem instagram profilu?

Hahah, a Mia je jedna vesela djevojčica, puna je nekih fazona, zanimljiva je, nije ona toga ni svjesna. Ona se snalazi u svojoj ulozi razigrane djevojčice i to joj ide od ruke, drugima se svidja tako da je to ta dobitna kombinacija.

6. Koliko vremena Vam oduzima vođenje instagram profila a koliko Vam je pomogao i na koji način?

U posljednje vrijeme mi oduzima onoliko koliko mu ja dozvolim, jer me bilo to sve počelo gušiti, pritisak oko objava, da li imam danas nešto za objaviti, kad ću, trebam slikati ovo, trebam ono, itd. Sad radim kad osjetim potrebu, naravno ispoštujem svakog klijenta i taj dio odradim bez obzira na sve. Instagram mi je prije svega donio jako puno poznanstava, i dosta prilika za suradnju i zaradu.

7. Postoji li neka tajna uspješnog braka, neki recept koji bi podijeli s našim čitaocima?

Ja sam vam u braku 2  godine, a nas dvoje smo zajedno 13 godina, od srednjoškolskih dana smo zajedno. Bilo je tu i uspona i padova, bitno je znati svaki put ustati zajedno, ma kakav pad bio, imati razumjevanja, pričati, pričati i samo pričati, jer se problemi rješavaju pričom, ali mirnim tonom, koliko je to uspješno ne znam, ali djeluje 🙂

Sandru i njenu preslatku djevojčicu Miu možete pratiti na Instagram profilu:

____mamamia____

Komentari

Share.