fbpx

Najčešća greška koju roditelji rade uopšte nema veze s djecom

0

Nova životna uloga donosi brojne izazove, a oni često nisu nužno povezani samo uz nespavanje, odgoj djece ili pak promjene navika. Nerijetko se zaboravlja na same sebe prije djece, na svoje potrebe, ali i potrebe partnera pa njihov ljubavni život pada u drugi plan.

No ljudi to ne rade svjesno. Tek kada postanete roditelji vjerovatno ćete shvatiti što znači imati vrlo malo vremena pa ćete stvari početi mjeriti u sekundama, a ne danima. Upravo taj kronični nedostatak vremena u kombinaciji s umorom zbog neprospavanih noći mogao bi rezultirati zahlađenjem u odnosu između vas i partnera, prenosi index.hr.

Osim nedostatka vremena, ponekad se problem skriva i u hormonalnim promjenama koje žene prolaze pa nije rijetkost da se njihova seksualna želja potpuno promijeni u odnosu na ono kakva je bila prije trudnoće i rođenja djeteta. Posljedično se u mnogim brakovima ili vezama događa da njihov odnos trpi, udaljuju se i sve podređuju djetetu. Upravo je to najčešća greška koju novopečeni roditelji rade – zaboravljaju na ono što su bili prije dolaska prinove. Komunikacija se počinje vrtjeti isključivo oko djece, njihovih uspjeha ili nepodopština, a ljudi s vremenom prestaju biti partneri, prijatelji i ljubavnici te se fokusiraju na novu ulogu.

Komentari

Share.