fbpx

Möller’s Omega-3 kvalitet od prve do posljednje kapi!

0

Omega-3 masne kiseline veoma su popularna tema od kako je naučno dokazan njihov pozitivan učinak na zdravlje. Sve ćelije u tijelu trebaju omega-3 masne kiseline da bi organizam normalno funkcionisao. Tijelo ih ne može proizvesti u dovoljnim količinama, tako da njihova koncentracija zavisi od našeg unosa.

Omega-3 masne kiseline zaslužuju veliku pozornost u planiranju prehrane, a posebno u prehrani trudnica, dojilja i djece.

Među omega-3 masnim kiselinama, DHA (dokozaheksaenska kiselina) i EPA (eikozapentaenska kiselina) su posebno važne. Ovo su najduže omega-3 masne kiseline, koje su u hiljadama studija dokazane kao dobre kiseline za naš organizam. Dovoljan unos omega-3 masnih kiselina osigurava pravilan razvoj kognitivnih funkcija djeteta, te smanjuje rizik od preranog poroda i postporođajne depresije.

Kako odabrati pravi omega-3 proizvod?

Vaš proizvod treba da nudi preporuke dnevnog unosa omega-3 masnih kiselina. Unosom 1-2 grama omega-3 masnih kiselina svaki dan, održat će zdravo tijelo. Važno je odabrati proizvod sa visokim sadržajem EPA i DHA, koji su dokumentovane sa pozitivnim efektima na zdravlje. Veoma bitno je da preparat bude u svom prirodnom obliku. Sve ovo nudi jedinstven norveški kvalitet, Möller’s Omega-3 stručnjak za prirodne omega-3 masne kiselina još od davne 1854.godine.

Glavni izvori EPA i DHA u prirodi su morski izvori, zato su Möller’s Omega-3 proizvodi nastali kao produkti mora, dobiveni iz jetre najkvalitetnije vrste bakalara.

Möller’s Omega-3 preparati prirodni su izvor omega-3 masnih kiselina i vitamina A, D i E. Möller’s Omega-3 nudi jedinstven kvalitet čija je upotreba sigurna za trudnice, dojilje, bebe i stariju populaciju.

Möller’s Omega-3 ugodnog je okusa i mirisa, nudi tri oblika:

Möller’s Omega-3 Citron sa okusom limuna- za odrasle

Möller’s Omega-3 Kids sa okusom voća- za djecu

Möller’s Omega-3 Baby sa okusom limuna- za bebe, trudnice i dojilje

Zaštitite Vaše zdravlje i zdravlje Vaših najmlađih uz Möller’s Omega-3 preparate!

Komentari

Share.