fbpx

Elysse Beach Alanya

0

Mi smo se 2012. odlučili za Tursku jer smo bili i godinu prije i bili smo prezadovoljni kompletnom ponudom. Tražili smo povoljne ponude i našli ponudu po našemu ukusu u Alanyi u iznosu od  1300 Eura za dvije osobe u Hotelu 3*, 15 dana. Odlučili smo se za septembar kada su vručine znatno manje.

Let je bio u prijepodnevnim satima iz Tuzle, mi smo sa vlastitim automobilom otišli na aerodrom  te poletjeli za Antalyu. Let je trajao oko 2 sata i 30 minuta, a avion je bio konforan tako da nam je vrijeme brzo prošlo. Po dolasku u Antalyu dočekali su nas vodiči i klimatizirani autobusi te smo za vrlo kratko vrijeme krenuli na naše odredište. Put do Alanye traje 2 sata uz jednu stanku od 15 minuta; autobus je bio poluprazan tako da smo se mi odlučili na zadnji dio autobusa pa je mališan tu odspavao većinu puta. Vodič nas je upoznavao sa svim važnim stvarima vezano za Alanyu.

Po dolasku u hotel dočekalo nas je ljubazno osoblje na recepciji i onda smo se smjestili u sobu na prvom spratu. Soba je bila čista, sa balkonom i pogledom na bazen, ne nešto puno velika ali dovoljna za nas, od osoblja smo tražili dodatni krevet za dijete i vrlo brzo dobili isti (godište kreveta prema našoj nekoj procjeni je ‘33.) koji je poslužio svrsi. Naš hotel se nalazio na obali Kleoptara plaže te nam je sve bilo blizu zbog djeteta. More je bilo zaista divno, plaža je pješčana (sitni pjesak), vrijeme idealno!

minus_remove_greenMoja zamjerka bi bila na hranu koja je bila jednolična. Doručak i večera standardni švedski sto sa ne tako raznovrsnom hranom, ali nismo nikad ostali gladni. Čistoća bazena je bila upitna jer se isti čisti svaki 15 dana što je nezadovoljavajuće. Animacija za djeca i odrasle nije bilo.

Plus__OrangeLjubaznost osoblja je zaista na odličnom nivou, toliko susretljivi toliko su brižni, sa ja sam zaista bila iznenađena  koliko vode računa o svakom gostu ponaosob. Sam hotel je bio na odličnoj lokaciji tako da do samog grada nam je trebalo nekih 15 minuta pješke ili autobusom za 5 minuta. Gradski prevoz je super uređen tako da svakih 3-4 minute dolazi autobus (komforan,klimatiziran). Autobuska karta u jednom pravcu je 1,5 KM. Blizu hotela se nalazi veliki park za djecu sa mnoštvom zabave.  Agencija je ispoštovala sve što je bilo u ugovoru, a vodiči su bili zaista super.

 Grad je prelijep i zaista se ima puno vidjeti i posjetiti. Neke destinacije se  mogu posjetiti gradskim autobusom bez organizovanih izleta.  Mi smo obišli Damlatas pećinu , tvrđava iznad Alanye sa prekrasnim zalaskom sunca i jednodnevna plovidba brodom. Alanya nas je opčinila i mislimo je opet posjetiti u budućnosti, a nadam se da ćete i vi prepoznati njene ljepote i Vaš odmor odabrati baš tu.

By “mamamedo”

alanya3alanya2

Komentari

Share.