fbpx

5 detalja za ušuškanu spavaću sobu

0

Iako je spavaća soba u modernom svijetu postala prostorija u kojoj se samo prespava, ona je itekako bitan dio enterijera.

Prostor za odmor i opuštanje treba da ispuni sve uslove koji će nas učiniti srećnim i spremnim za novi dan. Predstavljamo vam pet detalja koji su potrebni svakoj spavaćoj sobi, da bi ona nosila epitet ušuškane, lične zone.

Posteljina koja prija koži

Birajte samo one materijale koji prijaju vašoj koži. Neka to budu prirodni materijali, koji se na tržištu mogu pronaći u najzanimljivijim dezenima i bojama. I za deke i prekrivače birajte kvalitetne komade, jer su oni prvi koji se nalaze u dodiru sa kožom.

Romantična rasvjeta

Ambijentalna svjetlost jedan je od segmenata uređenja spavaće sobe na koju se treba obratiti pažnja. Ovakve lampe prave romantičnu atmosferu i daju sobi potrebnu dozu elegancije.

Tabure-otoman

Ovakav tabure-otoman može da posluži za više namjena. Kao stolić za odlaganje, kao mjesto za sjedenje dok se oblačite ili birate odjevnu kombinaciju ili kao onaj mali kutak gdje ćete navečer, umorni, spustiti garderobu koju ste taj dan nosili. Neka se njegov dizajn uklopi u ostatak spavaće sobe.

Mekani tepih

Jutarnje ustajanje iz kreveta može biti mnogo ugodnije ukoliko prvo što osjetite bude mekana tkanina male prostirke ili tepiha. Stopalo na hladnom podu nije omiljeni osjećaj nakon zvuka budilnika. Izaberite kvalitetan, mekan i ugodan tepih, skladnih boja.

Knjiga i muzika

Vrijeme za odmor podrazumijeva i uživanje u omiljenoj knjizi ili muzici, ili pak obome istovremeno. Neka se pored kreveta uvijek nađe knjiga koja će vas inspirisati ili muzika koja će vas opustiti.

Izvor: www.enterijer.ba

Komentari

Share.