10 listova špinata
50 g tjestenine
1 jušna žlica maslaca
2 jušne žlice mlijeka
2 jušne žlice svježeg sira
40 g naribanog tvrdog sira
Skuhajte tjesteninu u skladu s uputama na omotu. U posebnoj posudi kuhajte špinat do 5 minuta i pri završetku kuhanja vodu u kojoj se kuhao špinat bacite. Na tavi rastopite maslac i pirjajte kuhani špinat 2 minute. Dodajte mlijeko i sireve te fino nasjeckajte štapnim mikserom. Pomiješajte s kuhanom tjesteninom.
Dobivena kašica iznosi cca 250 ml.
INFORMACIJE
Za bebe od 11 mjeseci.
Do godine dana starosti djeteta koristite tjesteninu koja u svom sastavu ne sadrži jaja.
NUTRITIVNI SASTAV
Špinat je izvanredan biljni izvor željeza. Također sadrži visoki udio vitamina K i A, folne kiseline te betakaroten. Tvrdi sir s niskim sadržajem masti vrlo je dobar izvor kalcija.
Maslac se sastoji od 82% masti u kojoj su otopljeni vrijedni vitamini. U vodenom dijelu nalaze se otopljeni proteini, vitamini topivi u vodi i mliječni šećer – laktoza.
Svježi sir s niskim sadržajem masti vrlo je dobar izvor kalcija.
Tjestenina je bogata ugljikohidratima, naročito škrobom, dok je sadržaj proteina i masti nizak. Tjestenina također sadrži vitamine B1 i B2, kao i neke minerale.
Izvor: mojapapica.com