Za sve ovisnike o čokoladi, ljubitelje te tamne čarolije, koja nam život čini ljepšim. Brzo se sprema, još brže pojede…Opušteno, vage su ionako uglavnom netačne.
Desert za 6 osoba, vrijeme pripreme 45 minuta, cijena namirnica 7,50 KM
Namirnice:
Za kolač:
80 g brašna
125 g čokolade za kuhanje
125 g maslaca
125 g šećera
3 jaja
1 paketić kvasca
1 prstohvat soli
Krema:
2 dl ohlađenog punomasnog vrhnja za šlag
1 kesica vanilin šećera
1 kesica kremfiksa
PRIPREMA:
Zagrijte rernu na 180 ° C. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Izrežite čokoladu i maslac i rastopite ih u tavi na laganoj vatri ili u mikrovalnoj pećnici. Pomiješajte čokoladu i maslac s brašnom i praškom za pecivo (po mogućnosti i prosijati da se izbjegne stvaranje grudica), šećer, so i na kraju žumanjke. Umutite snijeg od bjelanca i lagano ga dodajte tijestu za biskvit. Maslacem podmažite kalup i ulijte tijesto u njega. Biskvit pecite 25 min na 180 ° C.
Glazuru pripremite tako što ćete dobro ohlađeno vrhnje umutiti mikserom u čvrstu kremu. Dodajte vanilin šećer i kremfix i dobro umutite mikserom.
Kada se kolač ohladi, izrežite ga i poslužite sa kremom.