fbpx

Kako izbjeċi nezgode?

0

Kako biste izbjegli nezgode, roditelji ne bi trebali stavljati bebama ogrlice oko vrata. Također, odjeća ne bi trebala imati uzice. Jer se na ogrlicama, trakicama, djeca lako mogu zaglaviti i povrijediti se.

Prije svega u žurbi i u brzini povećava rizik od nezgoda.U takvim situacijama i roditelji ponekad mogu biti nesmotreni. Dakle, kao primjer trebalo bi se od početka naviknuti nikad ne nositi istovremeno s bebomu naručju vruće tekućine. Isto tako, zdjelica za hraniti se nikada ne ostavlja u blizini kuhala, električnih uređaja, kablova kao i ručka tave ili lonca koja ne bi trebala biti na dohvat djece.

O čemu treba voditi računa kod podgrijavanja

Dijete ipak nije toliko gladno, kao što je izgledalo? Ostalo vam je špinata sa makaronama i sos od gljiva i sada se postavlja pitanje, smiju li se podgrijavati jela ?  Jelo od špinata se mora što je moguće brže ohladiti, što je najbolje ako se stavi u posudu sa hladnom vodom. Nakon toga jelo se sipa u novu posudu i pohranjuje se maksimalno na jedan dan u frižider. Naredni dan špinat se mora obavezno pojesti i samo jednom podgrijati. U špinatu se mogu veoma brzo razviti štetne materije, nitrat sepretvara u za zdravlje štetni nitrit. S toga za bebe i djecu do 3 godine važi: molimo ne davati podgrijani špinat! Između ostalog maleni ne bi trebali jesti podgrijanu cveklu, kineski kupus, kelerabu  i komorač.

Kod jela sa gljivama također treba biti na oprezu, jer se usljed velikog udjela vode i proteina u gljivama iste mogu brzo pokvariti. Gljive i jela sa gljivama kao i špinat bi se trebala pohraniti u frižider na samo jedan dan i konzumirati sljedeći dan nakon jednog podgrijavanja. Ostala jela koja eventualno poslije podgrijavanja nisu više ukusna su: riblja jela, jaja ili krompir. Jednostavno se trebate voditi vašim osjeċajem u stomaku, tj. ako nešto izgleda neukusno ili ako ste probali i čudnog je okusa, ne bi  trebali nastaviti sa serviranjem.

Generalno kod ostataka hrane koju želite pohraniti treba voditi računa da odmah bude higijenski zapakovana, u frižideru i prilikom podgrijavanja podgrijati je na najmanje 70 stepeni. Tek tada se moguće bakterije mogu uništiti. Uostalom, postoje jela koja se bez problema mogu podgrijati i koja su poslije podgrijavanja još ukusnija, kao npr. gulaš, variva, ili supe.

Komentari

Share.
File not found. Bahçeşehir Escort casibom deneme bonusu veren siteler forum casino siteleri 1xbet betist betpas deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler bahis siteleri deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler kralbet 1xbetm.info Tipobet Giriş betist slot siteleri bonus veren siteler beylikdüzü escort ümraniye escort maltepe escort ataşehir escort kadıköy escort Maltepe Escort deneme bonusu veren siteler bonus veren casino siteleri deneme bonusu veren siteler sohbet hattı deneme bonusu veren siteler sex hattı canlı casino deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler betkom evden eve nakliyat eşya depolama escort alanya Deneme bonusu veren siteler beylikdüzü escort escort beylikdüzü Ataşehir escort casibom