Bosanci od svega prave pitu, pa i od starog hljeba i za ovu ideju im treba dodijeliti Oskara:
Potrebno je:
- starog hljeba toliko da njim dva puta možete prekriti dno tepsije
- bijelog sira
- 3-4 jaja
- 1-2 kašike pavlake (može i masni jogurt)
- mlijeko
Priprema:
Hljeb se isječe na kriške ne deblje od 1 cm, lijepo ih uglaviti da pokriju cijelo dno tepsije, kao kora za pitu. Izgnječiti sir, kašiku pavlake i 1-2 jaja, premazati kao nadjev preko hljeba…
Odozgo zaliti sa mješavinom 2-3 jajeta i mlijeka toliko da cijelo ogrezne Naravno, tepsiju pomastiti prije redanja hljeba, u smjesu dodati so. Peći na 200 stepeni dok ne porumeni.
Inače, ako ste kreativni, uvijek možete praviti razne lazanje ili čak slatka jela, umakati te kriške hljeba i redati razne nadjeve…
Recept by “sretna mama”