Vita 34 poklanja 10 godina pohranjivanja matičnih ćelija

0

 Vita 34 je najjači evropski brend za pohranjivanje matičnih ćelija, a nedavno je i roditeljima iz Bosne i Hercegovine omogućeno čuvanje matičnih ćelija u ovoj banci.

Vita 34 je 1. porodična banka matičnih ćelija u Evropi, sa jedinstvenom uslugom pohranjivanja matičnih ćelija na pola stoljeća. Laboratorija se nalazi u Njemačkoj u sklopu biomedicinskog centra Biocity Leipzig. Saradnja sa institutima i istraživačkim centrima koji se nalaze u Biocity Leipzigu, omogućava u ovoj banci konstantne inovacije u metodama obrade i pohranjivanja pupčane krvi.

Metoda pohranjivanja koju koristimo je višestruko skuplja, ali zbog budućeg potencijala čuvaju se cjelokupna krv, a samim tim i svi tipovi matičnih ćelija iz krvi, pa čak i oni koje još uvijek nisu pronašli. Druge banke izdvajaju samo jedan tip matičnih ćelija iz pupčane krvi, a time gube mogućnost liječenja nekrvnih oboljenja i korištenja ostalih tipova ćelija. Vita 34 se razlikuje i po jedinstvenim dozvolama koje posjeduje. Kako bi se uzorak nesmetano mogao upotrijebiti u bilo kojoj klinici u svijetu, potrebne su dozvole za primjenu. Vita 34 je jedina porodična banka koja posjeduje Paul Ehrlich dozvolu, kako za autologne (sopstvene), tako i za alogene (za bliže srodnike) transplantacije.

Metodu koju koristi Vita 34 preporučuju i vodeći svjetski stručnjaci iz ove oblasti, a potvrda najviših standarda i tehnologije jesu 24 uspješne terapijske primjene. Ova banka je do sada omogućila liječenje više djece, nego sve ostale porodične banke u Evropi zajedno.

Mobilni transplantacioni tim je još jedan besplatan servis Vite 34. Radi se o timu stručnjaka koji u slučaju potrebe za tretmanom, u kombiju opremljenom kao mini laboratorija ide na lice mjesta u kliniku u kojoj će se raditi liječenje, te priprema uzorak za upotrebu. Ovaj tim je uz roditelje od samog početka transplantacije, te je od ključnog značaja za samu transplantaciju.

Vrhunski kvalitet, tehnologije, jedinstvene dozvole i najveći broj terapijskih primjena omogućili su nam da se izdvojimo od ostalih. Vita 34 je jedina banka u Evropi koja je ispunila stroge uslove za pohranjivanje matičnih ćelija na pola stoljeća. Roditelji koji se odluče za pohranjivanje matičnih ćelija svoga djeteta u našoj banci, mogu odabrati čuvanje matičnih ćelija na 20, 30, 40 ili 50 godina.

Ovo je jedinstvena usluga u Evropi, a kako bi olakšali roditeljima čuvanja matičnih ćelija, poklanjamo 10 godina dodatnog pohranjivanja. Svim roditeljima koji potpišu ugovor sa našom bankom u periodu od 15.06. do 15.08, poklanjamo 10 godina pohranjivanja matičnih ćelija!

Za cijenu paketa Klasik dobijate Paket +30

Za cijenu Paketa +30 dobijate Paket +40

Za cijenu Paketa +40 dobijate Paket+50

vita 34 poklanja

Komentari

Share.