fbpx

“Priča o Raven i Jacku”

0

Autor: Robin Pederson Brazill

Portret prekrasnog prijateljstva između moje kćerke Raven i našeg psa, Jacka

Taj dan, kada sam Ravenu donijela kući iz bolnice, povijenu, sa svježim, dječjim mirisom, Jack se odmah zaljubio. Baš kao što niti jedanput nije ostavio moju stranu za vrijeme trudnoće, tako je nastavio biti tamo, gdje god je ona bila. Tijekom dojenja, Jack bi skočio na kauč ili krevet i savio se kraj njenih sitnih stopala. Kako je odrastala i puzala po podu kao dojenče, Jack bi se prevrnuo na leđa pored nje, s trbuhom u zraku.

Jednostavno rečeno, gdje god je bila Raven, i Jack je bio tu. Kao fotograf, fotografiram svoju kćerku često, a za planirane snimke, Jack bi više puta upadao na scenu. Ono što je počelo kao frustracija, završilo je simpatično i odlučili smo, u potpunosti, da ga prigrlimo. Tako je započela nova kolekcija pod nazivom, “Priča o Raven i Jacku”.

Jack je najbolji partner. Vozi se u kolicima, triciklu i trči pored nje, niz pločnik, šumskim stazama i uz plažu. Strpljivo sjedi na čajankama, s nestrpljenjem čekajući grickalice i šoljicu vode. Njegovo omiljeno vrijeme da bude kraj nje, je za vrijeme obroka, tačno ispod njenih nogu, . Navečer, skoči na podnožje njenog kreveta i spava pokraj nje.

Naša porodica uvijek kaže, da nas je Jack odabrao. Kada smo posjetili sklonište za životinje, kako bismo šetali pse, Jack je glumio da je slomio nogu, da bismo ga pokupili i nosili kao bebu u šetnju.

U tom sam trenutku sam znala, da se u Jacku događa nešto posebno. Kad smo ga vratili na betonski pod i zatvorili kapiju, tuga u njegovim očima mi nije dala, da ga ostavim tamo. Dok sam bila na recepcijji, zajedno s dvojicom svojih dječaka, kako bih se raspitala o Jacku, uletjela su dva radnika iz skloništa.

Jack je očito lupkao o kapiju svojim sitnim tijelom i uspio pobjeći, u očajničkom pokušaju da nas pronađe. Utrčali smo do niza kaveza i vidjeli, kako Jack izbegava radnike poput mini fudbalera, pokušavajući da postigne pogodak. Kako smo mogli nakon toga, da ga ne povedemo kući?

Jack je bio neočekivani poklon našoj obitelji. Odan je, nježan i žestoki zaštitnik. On je moje dijete, najbolji prijatelj moje kćerke i važan dio naše porodice.

I … kako inzistira, nastavit će i dalje biti dio naših portreta.

Robin Pederson Brazill

https://brazillart.com/

P.S. Imate li vi ovakvog člana porodice? Pošaljte nam vašu priču

Komentari

Share.