fbpx

PRESTAĆE DA PLAČU U TRENUTKU: Sedam načina da djetetu otklonite BOL bez lijekova uz pomoć MASAŽE STOPALA

0

Na ljudskim nogama postoji hiljadu nervnih završetaka. Posebni pristisci na određene tačke koje se nalaze na stopalima, pomažu nam, ne samo da se opustimo, već i stimulišu cijeli organizam u nastojanju da pravilno funkcioniše.

Refleksologija je drevna vještina kojom se djeluje na sve tačke tijela u cilju otklanjanja bolova. Ova prirodna alternativa tabletama vrlo je pogodna za djecu, a naročito bebe.

Ovo je sedam načina na koje možete pomoći bebi. Refleksolozi kažu da je prije početka masaže poželjno opustiti i zagrijati noge trljanjem ili kupanjem u toploj vodi.

1. Glavobolja i zubobolja

Bebe često zabole glava i zubi. Kad primjetite da dijete ima bolove, izmasirajte mu vrhove prstiju na nogama! Možete ga masirati i dok spava.

2. Bol u sinusima

Bol u sinusima je neprijatan i odraslima, a za bebu, koja ga doživljava prvi put, predstavlja pravu agoniju. Da biste umirili bol, masirajte donju stranu bebinih prstića. Nemojte jako pritiskati.

3. Grudi

Kada bebu muči bronhitis, masirajte deo stopala ispod prstiju, a iznad svoda tabana. Masirajte nježno, kružnim pokretima, da biste joj olakšali disanje i zaustavili kašalj.

4. Solarni pleksus

Kad bebu muči uznemirenost želuca, grčevi u stomaku i zadržavanje daha, masirajte sredinu stopala, na samom početku luka tabana. Ta oblast je povezana sa solarnim pleksusom – nervnim centrom između stomaka i pluća.

5. Bol u gornjem delu stomaka

U slučaju zatvora, gorušice i lošeg varenja, masirajte dio između sredine i jastučeta stopala.

6. Bol u donjem dijelu stomaka

Ako beba ima bolove usljed gasova i nadimanja crijeva, masirajte između sredine stopala i pete.

7. Leđa

Ponekad se kod beba dešava da neki delovi tela rastu brže od drugih, zbog čega deca često imaju bolove u kukovima. Da biste otklonili ovaj problem, trljajte pete! Masaža peta takođe pomaže kod zatvora i uznemirenosti želuca.

Zapamtite: refleksologija je isključivo namijenjena ublažavanju simptomatskih bolova. U slučaju ozbiljnih poremećaja, morate se obratiti ljekaru!

www.espreso.rs

Komentari

Share.