fbpx

***OBJAVA DOBITNIKA*** Pronađimo Super tate – Četvrta sedmica + Glavna nagrada

0

„Tate su najobičniji muškarci, koje je ljubav pretvorila u superheroje, avanturiste, pričatelje priča i najbolje pjevače. „

                                                                                                                                                               Pam Brown

Vrijeme je da proglasimo i Super tate za četvrtu sedmicu darivanja i proglasimo Super Super tatu 🙂

  1. #GuguSuperTata Anel

Super tate su svi oni muškarci koji ne dijele poslove oko djece na muške i ženske, mamine i tatine. Svi oni koji će objeručke ostati budni ili ustati ranije da bi mama duže spavala. Svi oni koji će ženi pružiti prijeko potrebno vrijeme za nju. Super tata je kumčetov otac Anel koji cijeni svaki tren proveden s njom i stvara samo najljepše uspomene, njihove. Jedna od njih koja mi je i dalje neprocjenjiva je ova na videu. Čista ljubav.

View this post on Instagram

Qt with my lil ❤

A post shared by Anel Sa (@sarayce87) on

Gugu Super tatu nominuje prijateljica Fatima.

2. #GuguSuperTata Anel

Svaki muškarac može da bude otac, ali baš svaki.
Tate su već druga priča. Nije svaki otac tata, kao što ne mora svaki tata da bude otac, jer tatom te proglašava dijete. Tata je titula koju moraš da zaslužiš!

Tata može da bude strog, može da podvikne. Tata može da se naljuti, sve može kao i otac. Jedino što tata ne bije, batine su za očeve. Ali tati je dijete uvijek na prvom mjestu, prije svakog posla, hobija i svake zabave sa društvom. Očevi su više za red. Tate se ponekad prave da zavode red, ali svi znaju da tata samo traži način da dostojanstveno popusti.

Očevi mogu biti nezadovoljni, tate tuguju. Otac je ponosan, tata je srećan. Otac se penje na kamen koji je tati pao sa srca. Otac tvrdi da moraš bolje. Tata ti kaže da možeš bolje. Sljedeći put. Otac vjeruje u tvoje sposobnosti, tata vjeruje u tebe. Čak i kada ne možeš da dobaciš do koša ili da riješiš zadatak iz matematike.

Otac misli da je njegovo dijete bolje od druge djece, tata se ne bavi drugom djecom nego svojim djetetom, kakvo god da je. Tata se ne takmiči. Otac očekuje rezultate, tata osmjehe.

Otac je prisutan, a tata je tu.

Pravi tata uvijek za sebe misli da je loš tata. Jer dobar tata zna šta je sve mogao da uradi bolje, a iz ko zna kog razloga nije. Tatu bole greške koje je napravio, grube odluke i riječi koje je pravdao vaspitavanjem. Tata sebi minuse upisuje debelim crtama, a tvoji plusevi su mu kao soliteri. U stalnom je strahu da je samo otac, srednje slovo.

Otac misli da sve što radi radi za tvoje dobro. Otac misli na tvoju budućnost. Tata misli na sadašnjost. Tatu ne možeš da razočaraš, ali možeš da ga povrjediš.

Možeš misliti i tvrditi za sebe da si dobar otac, a to mogu i drugi da potvrde. Ali samo tvoje dijete može da kaže jesi li ili nisi dobar tata. Tuđi komplimenti su tu beznačajni.

Nemoj nikada da pomisliš da je tata slabija verzija oca. Treba mnogo više snage i ljubavi, često i hrabrosti da bi bio tata.

Poneki otac može da bude svačiji junak ili idol. Tata je samo tvoj heroj. Njegovi podvizi su drugima beznačajne i svakodnevne stvari, a za tebe su pomjeranje planina. I svaka njegova pohvala, koliko god da ih dobiješ, svakodnevno, vreijdi više od svake nagrade.

Tuđi očevi mogu biti viši, snažniji, pametniji ili bogatiji. Tata je najveći i najjači čovek koga znaš. Tatu ne porediš sa drugim tatama, besmisleno je, ne možeš imati boljeg tatu. Kao što ni on ne želi bolje dijete od tebe.

Mia i supertata Anel

 

3. #GuguSupertata 

Mama Dženita zeli svog supruga prijaviti za izbor #GuguSuperTate i kaze

Ovom prijavom zelim ga podsjetim  i pokazem koliki smisao ima njegova uloga oca u odgoju nase petogodisnje kcerke. Takodjer zelim javno odati pocast svim ocevima…ne samo na njohov dan nego na svaki drugi dan, jer oni to zasluzuju.

Vjerujem da nas tata nije posebniji u odnosu na druge, ali je nama najbolji. Rame uz rame se borimo, odgajamo i pokusavamo ovo najvrijednije sto imamo izvesti na pravi put.

This slideshow requires JavaScript.

 

Ovosedmičnim dobitnicima naš sponzor Lino će dodijeliti poklon pakete a odabrali smo i #Gugu Super Super tatu i obradovati ga s TEKCAM H9R 2.0- inch Wifi sportskom vodootpornom kamerom.

Naš redakcijski žiri je odlucio da to budu #GuguSuperTata Vanja kojeg su nominovali njegovi mališani.

Čestitamo!

 

Komentari

Share.