fbpx

Na koje načine beba mami govori “volim te”?

0

Uopće je suvišno komentirati koliko majke vole svoju djecu i koliko su opčinjene njima kada su bebe. Na tisuće puta i na tisuće načina mame iskazuju ljubav prema svojoj djeci. Iako mališani još nemaju sposobnost izreći čarobne riječi “mama, volim te”, mame jako dobro osjećaju uzvraćenu ljubav svojih beba koji im na razne neverbalne načine kažu “mama, volim te”.Kako mame prepoznaju da ih njihova beba voli?

1. Beba prestane plakati čim je mama podigne.

Čak i u mraku i prije nego što mame počnu hraniti bebu, beba se umiri i prestane plakati. Bebe osjećaju majčinu prisutnost kada su stare tek nekoliko tjedana. Majčina blizina ih smiruje, a maženje obrazom u obraz smiruje i najplačljivije i najtužnije.

2. Bebe vole čuti mamin glas, pa i pjevanje

Možda odraslima i nije uvijek drago čuti vaš zvonki pjev, no vaša beba ga sigurno voli i ne samo to, čim prestanete s pjesmicama, tepanjem i pričicama, beba će plačem tražiti još.

3. Uvijek se smije vašim šalama i igrama

Igre s vašom bebom su neograničene i zasigurno inovativne. Bilo da je u igri vaša beba postala aviončić ili se samo škakljate po trbuhu, beba vam svojim glasnim smijehom daje odobravanje i pokazuje koliko zapravo uživa u zajedničkim aktivnostima.

4. Beba vam uzvraća poljupce

Nakon što ste u prvih nekoliko mjeseci života izljubili bebicu 10 253 puta, beba je zapamtila vaš postupak i počela ga ponavljati pa sad ona ljubi i vas. Doduše, nije to prava pusa, već bebasto slinava varijanta puse široko otvorenih usta. Ali, vi cvjetate.

5. Priča s vama

Iako ne priča s vama riječima i rečenicama, na svom dječjem rječniku gugutanja pokušava s vama komunicirati i dati vam do znanja koliko zapravo voli svoju mamu.

6. Traži vas po prostoriji

Još prije nego je vaše dijete uopće znalo izraziti što želi, već se moglo primijetiti da čim bi se pomaknuli, beba bi vas okretanjem tijela tražila po prostoriji.

7. Bebino lice jednostavno “procvjeta” kad vas ugleda

Neovisno jeste li mu blizu ili u drugom kutku prostorije, čim uspostavite komunikaciju pogledom i približite joj se, vaša beba jednostavno se ozari, vi “procvjetate”, a vaša majčinska ljubav premaši sve granice.

klinfo.rtl.hr

Komentari

Share.