fbpx

“Jer, čim je šušur, znači da je dobro. Živo, veselo, glasno”

0

“Jer, čim je šušur, znači da je dobro. Živo, veselo, glasno”.

Upravo takve su suknje koje dizajnira Sarajka Amra Efedić.

S Amrom razgovarali o njenom hobiju, dizajnu prekrasnih suknjica unikatnog naziva Šušur jer kako kaže divan je osjećaj proizvesti stvar koja nosi tvoj lični pečat.

1. Zašto ste se odlučili za kreativni rad i kako je ukratko izgledao Vaš razvojni put?

Po struci sam magistar genetike, ali oduvijek mi je svijet mode i dizajna bio strašno privlačan. Međutim, sam proces realizacije od stadija ideje do stvaranja gotovog proizvoda, bio mi je nepoznanica. Upravo iz tog razloga upisala sam i završila šestomjesečni kurs šivenja. Da ne bude zabune, suknje ne šijem ja lično, već sam taj posao prepustila profesionalcima, dok ja uživam u kreaciji, te posebno u izboru i kombinovanju materijala i različitih dodataka suknjama.

2. Po čemu je Vaš brend prepoznatljiv i koje proizvode naši čitaoci mogu naći u vašoj ponudi?

Žive, jarke boje, šarenilo i nekada spoj naizgled nespojivog, lepršavost, nesputanost, neopterećenost formom čine šušur prepoznatljivim. Trenutno imamo suknjice od mekane mrežice i mekanogm tila u kombinaciji sa pamučnim materijalima različitih dezena i printova. Također imam i hlače od tila koje radim isključivo za Bazerdžan Concept Store.

3.  Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave, da li imate već gotove proizvode u kolekciji ili su namjenski rađeni po upitu klijenta?

Prvi korak je izbor i kombiniranje materijala u čemu uživam, nakon toga ide proces šivenja i za kraj najuzbudljiviji i najdinamičniji dio fotografisanje. Moja zamisao su gotovi proizvodi, ali moram priznati da mi se znaju javiti žene i zamole da li mogu uraditi neku kombinaciju materijala isključivo za njih. Pa izađem u susret ako sam u mogućnosti.

4.  Šta je Vaš najveća inspiracija u radu uopćeno i kako se pripremate za nove kolekcije?

Inspiracija je moja jedanaestomjesečna kćerkica, koja mi je dala snagu, energiju i samopouzdanje da u ovaj posao uđem motivisana i puna entuzijazma.

5. Možete li nam reći nešto više o vašim daljim planovima i ciljevima? 

Suknjice su za sada moj hobi. Ali, priznajem, divan je osjećaj proizvesti stvar koja nosi tvoj lični pečat, kojom si zadovoljan i koju bi zaista želio nositi, ali je možda i bolji osjećaj kada od drugih imate pozitivan feedback na ono što radite. Imam puno planova i ideja, planiram praviti suknjice za naše male princeze i naravno za nas velike ali malo drukčije nego ove sada, til kao materijal ostaje.

6. Imate li posebne uspjehe u radu do sada koje biste mogli podijeliti sa našim čitaocima?

Uspijeh je usuditi se i pokrenuti nešto novo sam, svaka nova suknja, svaki pozitivan komentar je za mene uspijeh.

7.  Poruka za sve osobe koje se bave ručnim radom?

Samo naprijed i hrabro. Osmijeh na lice i sve se može. Za sve što radite u životu treba strast, jaka želja i vjera u sebe i u ono što radite, ako toga nema onda nećete ni uspijeti. Rečenica koja me gura dalje da idem je slijedi svoje snove i neodustaj bezobzira na prepreke.

Amrine predivne suknjice možete naći i na društvenim mrežama:

IG: https://www.instagram.com/s.u.s.u.r/?hl=hr

FB: https://www.facebook.com/susursusursusur/

This slideshow requires JavaScript.

 

Komentari

Share.