fbpx

Irma Saljević Krvavac – Tek kad sam postala majka shvatila sam šta su zapravo brige, koliko mogu biti krhka, a istovremeno  jaka i zaštitnički nastrojena.

0

Mama Irma je mama dva preslatka dječačića Tarika i Kiana.

Mama Irma je i osnivačica brenda prekrasnih torbi Freya design.

S mamom Irmom smo pričali o nastanku brenda, o majčinstvu ali i o braku.

Pročitajte u nastavku.

1. Zašto ste se odlučili za kreativni rad i kako je ukratko izgledao vaš razvojni put?

Ideja o brendu je nastala iz želje da stvorim nešto novo i nešto drugačije. Nakon završene likovne akademije svoj rad sam involvirala u modnu industriju. Na samom početku  postojao je strah, ali kada se odvažite i  krenete u privatne vode, nema te preperke koju ne možete da prevaziđete. Freya je brend koji još uvijek raste i tek nam predstoje velike stvari.

 

2. Po čemu je brand prepoznatljiv i koje proizvode naši čitaoci mogu naći u vašoj ponudi?

Freya design je brend koji se bavi izradom torbica i modnih dodataka inspirisanim našom tradicijom. Torbice su naš primarni proizvod. Cilj nam je da kroz naše proizvode promovišemo i sačuvamo kulturno-istorijsko naslijeđe Bosne i Hercegovine.

3. Ukratko mozete li nam objasniti vaš način rada od narudžbe do dostave?

Sistem našeg poslovanja je takav da svaki proizvod izradimo u određenom broju primjeraka, tako da naši klijenti ne moraju dugo čekati na narudžbe, ukoliko određenog prizvoda nema na stanju, rok isporuke je od  10-15 radnih dana od dana narudžbe, sve šaljemo poštom.

4. Šta je vaša najveća inspiracija u radu uopćeno i kako se pripremate za nove kolekcije ili kako razvijate vaše nove proizvode?

Inspiracija mi je svakodnevni život, naša tradicija koja je neiscrpna, ali ona prava inpiracija mi je uvijek rad, jer kad najviše radim tada najviše stvaram i to je trenutak kada se ideje same rađaju i nadolaze.

5. Imate li posebne uspjehe u radu do sada koje biste mogli podijeliti sa našim čitaocima?

Svaka kolekcija koja uspiješno bude prihvaćena od starne klijenata i njihov feedback  za mene je najveći uspjeh.

6. Kako organizujete svoje vrijeme, obzirom da ste mama dva preslatka dječačića?

Što se vremena tiče uz dvoje djece najbitnija je dobra organizacija i dobra svekrva :), jutro nam počinje već u 6h spremamo djecu, suprug Tarika vodi u vrtić, ja Kiana kod svekrve i radni dan može da počne. Imam radno vrijeme od 8-17h, a vikendi su rezervisani za  uživanje sa mojim momcima.

7. Majčinstvo je sigurno jedna od najljepših uloga koju jedna žena može doživjeti. Možete li nam ukratko reči šta za Vas znači majčinstvo?

Teško je ukratko opisati majčinstvo. To je najljepša i ujedno najzahtjevnija uloga žene. Tek kad sam postala majka shvatila sam šta su zapravo brige, koliko mogu biti krhka, a istovremeno  jaka i zaštitnički nastrojena. Majčinstvo je nešto što se gradi i uz dijete spoznajete njegovu pravu veličinu i vrijednost.

 

8. Prvi susret s bebom majke opisuju na različite načine. Kakvo je bilo Vaše iskustvo?

To je trenutak kada vam se miješaju razne emocije, kad jednostavno niste svjesni svega što se dešava, da ste postali MAMA. I ja mislim da za tu emociju jednostavno ne postoji riječ koja bi je opisala.

9. Da li Vam je bilo važno da održite idealnu težinu tokom trudnoće i poslije poroda?

Ja sam veliki gurman, i nikada se nisam suzdržavala kada je hrana u pitanju, nisam mijenjala navike i  u obje trudnoće sam dobila oko 13kg. Nakon prve trudnoće linija se vratila na staro jako brzo dok nakon druge to ide malo sporije.

10. Postoji li neka tajna uspješnog braka, neki recept koji biste podijelili s našim čitaocima?

Mislim da su iskrenost i razgovor ključ svakog dobrog odnosa pa tako i braka. Nas dvoje volimo puno vremena provoditi zajedno i pričati o svemu. Najveća smo podrška jedno drugom, i ukoliko dodje do problema ili nesuglasica uvijek ih riješimo odmah, jer imamo jedno pravilo u braku, a to je da nikad ne zaspimo bez poljupca ili ljuti jedno na drugo. I dobro nam ide 🙂

A pošto je mama Irma super mama, ona će u narednom periodu da obraduje i jednu od Vas sa prekrasnom torbom iz svoje radionice.

Pratite nas i dalje 🙂

FREYA Design

FB page: https://www.facebook.com/freyadesignbih/

Instagram: https://www.instagram.com/freya_design/?hl=hr

This slideshow requires JavaScript.

Komentari

Share.