fbpx

Festival “Čitalačka jesen” i ove godine obradovao djecu i mlade

0

Osim lišća i savršene palete boja, ovu jesen je obilježio i festival “Čitalačka jesen 2019” u  organizaciji Goethe-Instituta, u saradnji s JU Bibliotekom Sarajeva, Zemaljskim muzejom BiH, Udruženjem za kulturu i umjetnost CRVENA, Naučnim arheološkim društvom i Udruženjem Djetlić.

Vrijedna ekipa se i ove godine odlučila posvetiti festivalu za djecu i omladinu čija je osnovna tema čitanje kao najveća ljubav.

Festival je održan u Sarajevu, od 8. do 16. oktobra, a preko 700 djece i mladih posjetilo je zanimljive, interaktivne radionice. Posjetioci su u prekrasnoj biblioteci Zemaljskog muzeja, u odjelima JU Biblioteka Sarajevo i u biblioteci Goethe-Instituta imali priliku na kreativan i dosjetljiv način učiti kako zavoljeti pisanu riječ.

Goethe-Institut i svi partneri koji su učestvovali u ovom projektu su sretni da ovaj Festival prije svega nudi kvalitetan sadržaj i da djeca iz godine u godinu s nestrpljenjem očekuju nove aktivnosti i  edukativne sadržaje koje Festival svake godine ponudi.

Festival “Čitalačka jesen” u svoju historiju upisuje još jednu uspješnu godinu sa mnogo dječijih osmijeha i zadovoljnih lica, uz radovanje Festivalima koji dolaze.

This slideshow requires JavaScript.

Komentari

Share.