fbpx

Domaća kašica za djecu

0

Dječja prehrana izuzetno je važna i to već u najranijoj dobi. Prehrana označava daljnji rast i razvoj vašeg djeteta, stoga je obavezno da ga hranite samo zdravom, ali i ukusnom hranom. Mnoge mame djeci daju kašicu. Ukusna je, zasitna i gotovo je svako dijete voli. Saznajte kako napraviti kašicu kod kuće u samo nekoliko minuta. Tako ćete svaki dan imati domaću i zdravu hranu za svojeg mališana.

Ovaj ukusni recept za domaću pripremu kašice kod kuće, svako dijete će voljeti. Važno je da ga čim prije naučite na povrće i voće te njihovo konzumiranje. Ovaj zanimljiv recept možete pripremiti u roku od desetak minuta.

Sastojci koji su vam potrebni jesu dvije, tri veće mrkve, mali krumpir, sol, desetak zrka graška i prstohvat peršina. Mrkvu i krumpir operite, očistite te stavite kuhati zajedno sa graškom. Ukoliko nemate kvalitetan mikser ili blender, narežite mrkvu i krumpir na manje komadiće.

Kuhajte ih desetak minuta, a zatim nekoliko minuta miksajte. Dodajte sol i peršin, a možete dodati i ostale začine. Mala djeca ne vole jake, specifične okuse pa izbjegavajte mnogo začina, naročito egzotičnih. Ako nemate mikser, možete ih pasirati vilicom. Nije toliko važno, glavno je da nema većih komadića u kašici, već je ona smjesa.

Osim mrkve i graška, možete dodavati i drugu vrstu povrća. Recept možete primijeniti i na sastojke poput voća, dječjih keksa i slično. Pripremite kašice za više sastojaka pa ćete sami vidjeti koju kašicu vaše dijete najviše voli. Dobar tek!

www.mojedijete.com

Komentari

Share.