fbpx

Disneyjevi klasici – Priče uz koje se sretno raste! „Petar Pan“ – druga knjiga na svim kioscima od 18.10.2018.

0

Ove jeseni “Tropik” i “Egmont“ Vam predstavljaju kolekciju od 30 izabranih Disneyjevih priča. Mališani, ali i njihovi roditelji, moći će da uživaju u pričama koje je na svoj jedinstven način prenio Walt Disney svojim nezaboravnim ilustracijama koje zauvijek ostaju u srcima velike i male djece. Od 11.10. svakog četvrtka na kioscima će se naći nova slikovnica. Urađene u tvrdom povezu, sa prelijepim ilustracijama na 64 stranice, ove slikovnice postat će dio brojnih porodičnih biblioteka. Priče prije spavanja tako će postati još zanimljivije.

Ovog četvrtka predstavljamo drugu knjigu iz kolekcije najljepših Disneyjevih klasika – Petar Pan. Petar Pan je dječak koji je odlučio da nikad ne odraste i… u tome uspio.

Priča o Petru Panu počinje u porodici Darling u Londonu. Djevojčica Wendy je svojoj mlađoj braći često pričala priče, a dječaci su za svoju vjeru u bajke bili nagrađani posjetom Petra Pana i Zvončice pa su se zajedno s njima i s Wendy odletjeli u Nedođiju. Neprijatelji Petra Pana su gusari na čelu s Kapetanom Kukom, kojem je krokodil Tik-Tak odgrizao ruku pa zato nosi kuku. Oni cijelu avanturu čine još uzbudljivijom, a šta se sve tamo događalo, otkrijte sami.

Knjiga Petar Pan, dostupna je na kioscima sa štampom, po super cijeni od 7,90KM. Svima koji na kioscima propuste neku od knjiga, bit će omogućeno da je naruče putem interneta na www.tropik.ba ili pozivom na telefon: 032/244-744. U prodaji se nalazi kolekcija na latinici i ćirilici. *Iz produkcijskih razloga ćirilično izdanje nije moguće puštati u prodaju prema rednom broju koji se nalazi na knjizi. I zato će se u prodaji prva naći knjiga s rednim brojem 2. Ali ne brinite! Svih 30 knjiga će doći u prodaju i Vi ćete moći sakupiti cijelu kolekciju.

Ko je napisao priču?

Početkom prošlog vijeka škotski pisac James M. Berrie napisao je priču o Petru Panu. Zapravo, on je priču prvo napisao za izvođenje na pozornici, a tek sedam godina kasnije (1911.) ju je objavio. Mnogo puta je ta priča ispričana, odigrana, a 1953. godine Disney je napravio sjajan crtani film. Pohvalno je to što je pisac Berrie prava na priču dao u korist londonske dječje bolnice.

__________________________________________________________________________________________

Tropik i gugu.ba će i ovoga puta obradovati naše dvoje sretnih čitalaca koji tačno odgovore  na pitanje:

  1. Ko je napisao priču Petar pan?

Vaše odgovore primamo do 24. 10.2018. do 12:00 kada ćemo putem random.org proglasiti dva sretna dobotnika.

Sretno svima

Komentari

Share.