fbpx

Sve što nam treba ovaj vikend: Kremast i prepun okusa – čokoladni cheesecake

0

Podloga od keksa mu daje tu hrskavu teksturu dok je krema prepuna okusa i nježne, mekane teksture

Pripremila: Nina Mrvica – Bake me by Nina

Cheesecake ne treba puno predstavljati. On je jedan od najomiljenijih kolača na svijetu. I iako ima bezbroj varijanti, uvijek je lako prepoznatljiv.

Podloga od keksa mu daje tu hrskavu teksturu dok je krema prepuna okusa i nježne, mekane teksture. Kod izrade cheesecakea uvijek koristite sirne namaze kako bi postigli kremoznost.

Preljev može i ne mora ići. Ja sam cheese posula kakaom u prahu, no vi ga možete preliti i s ganacheom (100 g čokolade za kuhanje i 100 ml vrhnja za šlag).

Kako mi je i dalje New York stile najdraži cheese svih vremena, ovaj čokoladni ima notu te inspiracije. Čokolada i omiljeni cheese u kombinaciji, to je to!

Pecite ga u vodenoj kupelji kako bi vam krema postigla lijepu teksturu, zaista nije teško a rezultat će biti puno bolji.

SASTOJCI

PODLOGA
250 g čokoladnih keksa (ja sam koristila škotske kekse), možete mljeveni Oreo ili po želji
90- 115 g maslaca

KREMA
500 g sirnog namaza po izboru (ja sam koristila ABC)
150 g šećera
1 žličica arome vanilije
2 jaja L veličine
180 g čokolade za kuhanje
60 g milerama (ili kiselo vrhnje)
60 ml vrhnja za šlag

DODATNO
kakao u prahu za posipanje

PRIPREMA

PODLOGA
Pećnicu ugrijte na 160 stupnjeva. Pripremite okrugli kalup promjera 22 cm. Dno obložite papirom za pečenje i rubove namastite uljem u spreju ili omekšalim maslacem.
Kekse sameljite u sjeckalici, a maslac rastopite. Rastopljeni maslac pomiješajte s keksima te smjesu prebacite u kalup i utisnite.
Podlogu stavite u pećnicu na 10 minuta. Za to vrijeme pripremite kremu.

KREMA
Neka vam sirni namaz i jaja budu sobne temperature. Čokoladu otopite na pari i stavite po strani.
Sirni namaz i šećer izradite mikserom. Dodajte aromu vanilije i jaje po jaje miksajući između svakog dodavanja.
Sada dodajte rastopljenu čokoladu za kuhanju, mileram i tekuće vrhnje za šlag. Sve izradite mikserom.
Kremu prelijte preko podloge.
Cheesecake se peče u vodenoj kupelji. Kako bi to postigli, uz kalup će vam trebati i pleh (dovoljno velik da kalup stane u njega). Ugrijte vodu koju ćete uliti u pleh (neka bude vrela). Voda vam treba prekriti pleh do pola.
U prazni pleh stavite kalup. Pleh s kalupom stavite u pećnicu pa potom oprezno ulijte vrelu vodu do pola pleha.
Cheesecake pecite 30 minuta. Ostavite ga još 30 minuta u ugašenoj pećnici kojoj ste odškrinuli vrata.
Cheesecake ohladite prije posluživanja i pospite kakaom u prahu.

Bake me by Nina

Komentari

Share.
bahçeşehir escort beylikdüzü escort bursa escort izmir escort 1xbet casino siteleri betpas elitcasino bahis siteleri shell shockers happy wheels
sakarya escort sakarya escort bayan adapazarı escort kayseri escort webmaster forum