fbpx

Ovo su jedina tri recepta koja trebate u ljetne dane za pravo osvježenje

0

Vjerojatno ne postoji osoba koja ne voli sladoled, a mi vam donosimo nekoliko ideja kako ga pripremiti sami kod kuće!

Odaberite omiljene namirnice, pomiješajte i zamrznite! Priprema domaćeg sladoleda doista ne treba biti komplicirana…

Sladoled od smokve s karamelom

SASTOJCI:

  • 300 g kiselog vrhnja
  • 100 g šećera
  • 500 g nasjeckanih smokava
  • vrećica šlaga

PRIPREMA:

U zdjeli izmiksajte šećer i vrhnje. Isjeckajte smokve i dodajte ih u smjesu. Izmiksajte šlag. Sve zajedno pomiješajte i stavite u zamrzivač na oko dva sata dok se ne zaledi. Maštovit dodatak takvom desertu je karamel, koji je jednostavno pripremiti: stavite 100 g šećera u tavu i zagrijavajte dok se ne otopi i ne dobije zlatnu boju. Vrhnje (100 g) na sobnoj temperaturi ulijte u karamelizirani šećer. Kuhajte uz miješanje na laganoj vatri dok se šećer ponovno ne otopi. Ulijte gotov karamel u zdjelu i umiješajte prstohvat morske soli i ekstrakt vanilije. Pustiti da se malo ohladi pa prelijte po sladoledu.

Shutterstock

Pohani sladoled koji ne trebate pohati

SASTOJCI:

  • 4 šalice sladoleda od vanilije
  • 3 šalice mrljenog cornflakesa
  • 1/4 šalice smeđeg šećera
  • 2 žličice cimeta
  • prstohvat soli
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • 8 žlica maslaca
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • preljev od čokolade i šlag po želji

PRIPREMA:

Zagrijte pećnicu i pripremite papir za pečenje. Od sladoleda napravite osam kuglica (najlakše pomoću žlice za sladoled) i stavite ih na papir za pečenje. Zamrznite na oko sat vremena.

Cornflakes smrvite (prstima ili valjkom). Stavite u veliku zdjelu i dodajte smeđi šećer, cimet i mljeveni muškatni oraščić te malo posolite. Sve zajedno promiješajte.

Rastopite maslac i pomiješajte sa žličicom ekstrakta vanilije. Zatim to dodajte mješavini od cornflakesa.

Smjesu stavite na lim na koji ste stavili papir za pečenje i ravnomjerno rasporedite. Pecite dok ne dobije zlatnu boju, oko 10 minuta. Povremeno možete promiješati smjesu.
Kada se sjesa ohladi, prebacite je u zdjelu.

Zarolajte kuglice sladoleda u smjesu od cornflakesa i stavite natrag na papir za pečenje. Ponovo zamrznite, barem 30 minuta prije serviranja. Poslužite sa šlagom i preljevom od čokolade.

Sladoled od avokada

SASTOJCI:

  • 2 zrela avokada
  • 60 ml slatkog vrhnja
  • 60 ml meda
  • 4 jušne žlice maslaca od kikirikija

PRIPREMA:

Sve dobro usitnite u blenderu ili štapnim mikserom i zamrznite u čvrsto zatvorenoj posudi. Nakon otprilike šest sati zamrzavanja, privlačni zeleni sladoled od avokada bit će spreman za konzumaciju.

Izvor:ordinacija.hr

Komentari

Share.