Vikend je uvijek pun dobre hrane. Ako me pratite već duže, znate da volim eksperimentisati s omletima i kajganama.
Tako je bilo i proteklog vikenda. Testirao sam kako da dobijem ukus kajgane kojeg nikad neću zaboraviti i moram priznati da je pronađen. Za ovaj recept će vam trebati, osim jaja, suho meso i dimljena paprika. Da, dobro ste pročitali, dimljena paprika. Navukao sam se na dimljenu papriku i dosađivat ću vam s ovim začinom u budućnosti, ali stvarno je preukusan. Recept pročitajte ispod fotografije.
Sastojci:
– 3 jajeta
– čajna kašika dimljene paprike po želji
– prstohvat bosiljka
– suhog mesa po želji
– maslac
– hljeb
Priprema:
1. Isjeckajte suhog mesa po želji i prepržite na maslacu.
2. Kada je meso isprženo, u tavu “ubijte” tri jajeta, i mješajte.
3. Zatim dodajte začine (dimljenu papriku i bosiljak) i još miješajte.
4. Dok pržite kajganu, tostirajte hljeb. Nakon što je tostiran, stavite malo maslaca na hljeb i stavite na tanjir.
5. Kajganu servirajte na tost uz cherry paradajz.
Uživajte!