Ovaj post je samo za one koji vole meso i uživaju u njemu. Pa krenimo…
Prvo istopite maslac. Nekih 70-ak grama ili četvrtina maslaca kojeg kupite u marketu. Postepeno topite, nemojte odmah na visoku temperaturu, jer će maslac izgoriti. Kada je istopljeno dodajte razmarin, bosiljak, vrlo malo vlasca. Sve to dobro promješajte i ostavite na kolu još nekoliko minuta.
Nakon toga, vrijeme je da počnemo s pečenjem mesa. Steak ili komadinu koju ste kupili prvo malo operite, posušite i pospite s morskom soli i biberom, ali dobro ih utrljajte u meso.
Zatim na većoj tavi istopite maslac…
I stavite meso da se prži.
Kada je meso dobilo malo boje na jednoj strani, pospite s istopljenim maslacem i pržite s ostalih strana. Također dok ne dobiju smeđkastu boju.
Takvo meso s malo boje stavit ćete na tepsiju koju ste namazali s puterom i staviti u zagrijanu rernu na 200 stepeni. Pecite po želji, tačnije koliko želite da vam je pečeno meso. Ja sam htio well done i tako sam i pekao.
Meso sam izrezao i poslužio s hljebom, kojeg sam malo natopio maslacem, ali vi ne morate i dodao malo mango chilli sosa.
Uživajte!