Samarin je dodatak prehrani koji se koristi kod osjećaja žgaravice i nadutosti, kao posljedica želučane kiseline.
Uzroci
Uzroci žgaravice i regurgitacije kiseline su često prirodni i bezopasni. Različiti su od osobe do osobe, što ovisi od mnogo faktora:
- prejedanje
- brza i pržena hrana
- konzumiranje hrane i pića prije spavanja
- trudnoća i prekomjerna težina
- pretjerana konzumacija kafe i čaja
- konzumacija cigareta i alkohola
- stres, anksioznost i depresija
- upotreba lijekova protiv bolova i antiinflamatornih lijekova
Samarin neutralizira višak želučane kiseline, smanjuje simptome žgaravice i osjećaja nadutosti. Samarin je prašak koji se rastvara u vodi. Pomiješan sa vodom Samarin formira mjehuriće i kada se potpuno rastvori, spreman je za upotrebu.
U saradnji sa našim sponzorom odlučili smo da i Vama poklonimo jedno pakovanje Samarina, a najviše sreće ovoga puta imala je
- Belkisa Skopljak Becic
Čestitamo!