Da bi ovo bila zdravija verzija kolača nabavite kvalitetan maslac od kikirikija i tamnu čokoladu. Ostatak posla će odraditi blender! Savjet plus: Ako je uređaj slabiji i imate problem s usitnjavanjem zobenih pahuljica, dodajte malo vode.
Sastojci:
700 g banana
180 g zobenih pahuljica
250 g kikiriki maslaca
180 g (tamne) čokolade
Priprema:
Zagrijte rernu na 180 stepeni.
Premažite duguljastu posudu za hljeb uljem i obložite je papirom za pečenje.
Banane, zobene pahuljice i kikiriki maslac ubacite u blender i izblendajte u glatku smjesu. Ubacite većinu čokolade i promiješajte. Izlijte tijesto u kalup. Po vrhu rasporedite tanke ploškice banane i ostatak čokolade.
Pecite 25 do 30 minuta, sve dok čačkalica kojom ste proboli sredinu ne izađe čista.