fbpx

Mlade majke s Pampers® eksperticama

0

20. februar, 2013 – S ciljem pružanja pomoći mladim majkama, u galeriji Bela Vida u sarajevskom Importanne centru Pampers je organizovao druženje mladih mama, članica Facebook stranice „Mamim svijet“, sa Pampers eksperticama i specijalnom gošćom Džejlom Glavović.
Imati novorođenče je za svaku ženu period velike sreće i uzbuđenja, ali i period kada im je više nego ikad potrebna podrška i pomoć. Pampers razumije da je uloga majke ne samo izvanredno i uzbudljivo iskustvo, već i velika odgovornost. Svaki dan nosi nove izazove i nova pitanja. Međutim, najvažnije je šta naše bebe čini sretnima.
Savjete kako pružiti najbolju njegu svojoj bebi mame su danas pitale pedijatricu dr. Vericu Mišanović, psihologinju dr. Ajselu Bučan-Varatanović i dermatologinju dr. Melisu Krehić.

Prisutnim mamama je predstavljena i inovacija linije pelena Pampers Premium Care s 5 Star Skin Protection s indikatorom vlažnosti (veličine 1-3).  Pampers® je u saradnji s pedijatrijskim sestrama radio na izradi indikatora vlažnosti, uvažavajući sugestije mladih roditelja kojima je bilo teško procijeniti kada je kod njihovih mališana pelena vlažna. Trakica indikatora vlažnosti na peleni mijenja boju od žute do plave, kada je u dodiru s tečnošću i pomaže mamama ocijeniti kad je vrijeme za promjenu pelene.

Pored toga, Pampers Premium Care pelene uključuju i 5 Star Skin Protection prednosti – sve osmišljeno i dizajnirano da čuva osjetiljivu kožu beba. Korištenje Pampers pelena je preporučeno od strane Udruženja Pedijatara Bosne i Hercegovine

Komentari

Share.