fbpx

Pacov u vrtiću!

0

U vrtiću “Aprilski cvjetovi” u ulici Envera Šehovića u sarajevskom naselju Dolac Malta čitatelj portala Klix.ba je zabilježio fotografije na kojima se iza prozora vrtića vidi pacov.

U vrtiću u kojem dnevno borave djeca, gdje jedu i spavaju se pojavio glodar. Pozvali smo vrtić kako bi pitali da li je neko upoznat sa činjenicom da u vrtiću imaju pacova, odgajateljica nam je kratko rekla da se niko nije žalio.

“Zaista ne znamo, mi pacova nismo vidjeli, a nije se žalio niko od odgajatelja, a ni roditelja”, kratko nam je kazala.

Tražili smo komentar od Mirjane Jovanović-Halilović, direktorice JU Djeca Sarajeva, pod čijom upravom je vrtić “Aprilski cvjetovi”. Ona nam je kazala da se u svim vrtićima JU Djeca Sarajeva obavlja redovna mjesečna deratizacija i dezinfekcija, uključujući i dvije preventivne sistematske deratizacije.

“Pozvat ćemo firmu s kojom imamo sklopljen ugovor za ovu uslugu, te će odmah izaći na teren i dodatno dezinfikovati prostor. Ističemo postojanje problema deponovanja otpada u obližnjem haustoru, koji je potencijalni uzrok ove pojave, a za koji do sada nije nađeno adekvatno rješenje”, rekla je za Klix.ba Jovanović-Halilović.

U vrtiću je trenutno oko 70 mališana, a kako nam je rekla direktorica Jovanović-Halilović, jutrošnje stanje nije upućivalo na problem koji je prikazan na fotografijama, te stoga nikakve preporuke roditeljima o eventualnom otpuštanju djece kući, nisu izdate. Fotografije su zabilježene za dane vikenda.

Djeca su svakodnevno u dodiru sa igračkama, spavaju i jedu u vrtiću, tako da je potrebno što prije riješiti ovaj problem, kako ne bi došlo do pojave eventualne zaraze.

(klix.ba)

Komentari

Share.