fbpx

Mellara Handmade Toys – unikatne igračkice kao iz bajke

0

Mellarra igračke se šiju sa puno pažnje i ljubavi, i da bi sve bilo kako vi zamišljate, jedna divna mama i njen tim koji ih izrađuju će vam rado izaći u susret i ispuniti svaku vašu želju.

Jer njihova najveća inspiracija su zadovoljni roditelji, ali prije svega djeca!

1. Zašto ste se odlučili za kreativni rad i kako je ukratko izgledao vaš razvojni put?

Da budem iskrena, kreativni rad je odabrao mene. Desilo se to sasvim slučajno, pokušat ću da izbjegnem onu klasičnu priču o tome kako sam kao mala voljela da šijem i kako mi je bilo fascinantno kako od nekog komada platna nastane nešto sasvim drugo, totalna preobrazba i manipulisanje površinama. Iako je ta klasična priča istinita, reći ću samo da sam jednoj dragoj djevojčici za rođendan pravila ormarić za princeze, za sve njene haljinice i šeširiće. Kad sam završila, shvatila sam da nešto tu fali. Šta bi još princeza osim ormarića trebala da ima? Čajnik! Da. I tako, pogledam na Pinterestu nekoliko ideja, i tutorijala kako, šta.

Nabavim materijal i polako počnem. I tako sam sašila svoj prvi čajnik od filca. Na rođendanu su bili oduševljeni, pa sam sašila još jedan, jednoj drugoj djevojčici. Počeli su da me pitaju za stranicu, kontakt… Te je moja prijateljica počela ozbiljno da razmišlja o ideji da se napravi stranica na kojoj bi prodavali igračke. Izradile smo detaljan plan kako i šta, te počele sa radom. Iskoristit ću priliku da joj se neizmjerno zahvalim na podršci i svim dobronamjernim kritikama.

Zbog njenog vjerovanja u mene i naš projekat trudila sam se da ne bude uzalud i da se ne izgubimo u moru istih ili sličnih.

2. Po čemu je brand prepoznatljiv i koje proizvode naši čitaoci mogu naći u vašoj ponudi?

Ono što uvijek ističem kao najbitnije, naša stranica je od samih početaka osmišljena tako da ponudi ono što nema da se kupi, a to su unikatne igračke napravljene po željama kupaca, od prirodnih materijala, sa mogućnosti da se naprave sa posvetom, u željenim bojama i oblicima. Može da se bira čak i sastav određenih setova. Dakle, sve je pitanje dogovora sa kupcima i sa istim se trudimo imati što bolju i kvalitetniju konverzaciju da bi svi detalji oko narudžbe bili jasni. Najčešće korišteni materijali su filc i pamuk u kombinaciji sa drugim prirodnim materijalima, to sve naravno zavisi i od same izvedbe proizvoda. Trudimo se da proizvodi za manji uzrast budu sigurni i od najmanjih povreda ili gutanja. Mislim da smo najviše prepoznatljivi po čajnicima, autićima od filca u kombinaciji sa prostirkama za igranje, imenima, likovima iz crtića, setovima za babine… Mada je svaka narudžba posebna priča. Obožavamo da ih slušamo i rado uz slike ispričamo i priču koja stoji iza narudžbe.

3. Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada od narudžbe do dostave?

 Sve počinje sa dogovorom o narudžbi, u svakom pojedinačnom slučaju pokušamo maksimalno da ispoštujemo želje kupca i naš način rada. Za izradu igračaka potrebno je 3-7-10 dana, zavisi od tipa istih. Prije svakog slanja kupcu šaljemo sliku gotovog proizvoda te ako je sve u redu nosimo na poštu za dalji transport do konačnog odredišta. Šaljemo brzom poštom u sve gradove BiH, plaćanje se uglavnom vrši po pouzeću. Većinom su to proizvodi koje kupci naruče, rijetko imamo ponudu u kolekciji jer ne stižemo da ih napravimo od narudžbi po upitu i želji. Nadam se da će i to ubrzo doći na red.

4. Šta je vaša najveća inspiracija u radu uopćeno i kako se pripremate za nove kolekcije ili kako razvijate vaše nove proizvode?

Vjetar u jedra u svemu ovome jeste definitivno podrška mojih najdražih, i njihovo vjerovanje u ovaj naš, sad ne tako mali projekat. I moje vlastito, naravno. Stvarno mislim da imamo dobru i kvalitetnu ponudu, koju uskoro proširujemo na još dva segmenta, ali to zasad neka bude tajna. Vremenom ćemo otkriti o čemu je riječ, ali uporno i vrijedno radimo i na tome. Ono što ne smijem da ne spomenem, jesu pohvale koje nam svakodnevno stižu u poruke na stranici. Prosto se zacrvenim i smijem kao klinka. Kroz ovih godinu dana rada dobijali smo toliko pohvala za izvedbu, kreativnost, inovativnost… da prosto ponekad ne možemo da vjerujemo da smo mi razlog svim tim lijepim riječima. Koristim priliku da se zahvalim svim kupcima na povjerenju.

5. Kako se kreću cijene vaših proizvoda, te možete li nam reći nešto više o vašim daljim planovima i ciljevima?

 Ne želim opet sa klasičnim pričama, ali moram. S obzirom na to da je ovo država gdje je i hljeb skup, politika naše stranice se vodi time da pokušamo što više da izbalansiramo kvalitet i cijenu proizvoda. Dalji planovi i ciljevi, što se tiče stranice Mellara Handmade Toys, istakla bih nastavak raznovrsne i kvalitetne ponude, te neke nove kolekcije i možda rad na ideji da naši proizvodi budu dostupni u jednoj radnji gdje bi bilo carstvo naših igračaka. No, otom-potom, neka vrijeme radi svoje, mi ćemo svoje pa se možda nađemo u izvrsnim prilikama za ostvariti sve što smo naumili. Mislim da smo zasad na dobrom putu.

6. Imate li posebne uspjehe u radu do sada koje biste mogli podijeliti sa našim čitaocima?

Iskreno, najveći uspjeh je to što sam bila istrajna u savladavanju tehnika šivanja bez kursa. Samo tutorijali i ja. Greške su definitvno najbolji učitelj. Prijateljica koju sam spomenula na početku priče i sad čuva neke prve primjere za određene proizvode, redovno je to tema za smijeh. Kad uporedim njih sa nekim koje sad pravim, razlika je nemjerljiva. No svakako, godina dana iskustva u šivanju i rješavanju raznih problema je rezultirala time da mi se svakodnevno kupci javljaju sa pohvalama za kvalitetu i izradu proizvoda. Naravno, svako može pogriješiti, te kupcima ostavljamo mjesta za reklamaciju proizvoda koji ima grešku. Ali svakako se trudimo da do toga ne dođe. Kao uspjeh bih navela i to da sam studentica III godine akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu na odsjeku za kiparstvo, te uz sve obaveze i petogodišnjeg sina trudim se da maksimalno ispoštujem svaki rok i svakog kupca.

Više informacija na :

https://www.facebook.com/mellaratoys/

https://www.instagram.com/mellaratoys/

This slideshow requires JavaScript.

 

Komentari

Share.