fbpx

Medvjedić Lino donosi poklone i osmijehe na dječja lica u deset bolnica diljem BiH

0

Medvjedić Lino započinje svoju već tradicionalnu seriju posjeta bolnicama diljem Bosne i Hercegovine donoseći, kao i  nebrojeno puta do sada, osmijehe i radost u bolesničke prostorije najmlađih pacijenata. S obzirom da ovi mališani ne mogu izaći van igrati se, medvjedić Lino se dosjetio donijeti igralište k njima – pa ove godine sa sobom donosi i po jednu Lino kućicu za igranje u svih deset pedijatrijskih odjela koje će posjetiti. Kućice za igranje poslužit će dječici kao mala oaza radosti, a prvi će ih isprobati najmlađi pacijenti pedijatrija bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu, bolnice „Srbija“ u Istočnom Sarajevu i bijeljinske bolnice „Sveti Vračevi“. Medvjedić Lino podijelit će poklon – kalendare i pomoći  najmlađima u označavanju nadolazećih, njima bitnih datuma.

„Želja nam je, prije svega, svim mališanima poželjeti brz oporavak, a njihove roditelje ohrabriti. Ovim simboličnim poklonima za svako dijete ponaosob kao i Lino kućicom za odjele, medvjedić Lino će zapravo  poželjeti svima sretan i zdrav početak Nove godine, a što je  samo jedan od niza projekata koje Podravka provodi u sklopu društveno odgovornog poslovanja na tržištu Bosne i Hercegovine,” kazala je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke u BiH.

Sa svakim novim danom, osim brige o zdravlju najmlađih, pedijatrijski odjeli nastoje djeci ublažiti strah od boravka u bolnici i učiniti ga što ljepšim, ali i roditeljima pružiti sigurnost i oslonac. Ovakve posjete pomažu im obogatiti zabavni sadržaj za djecu i unijeti pozitivne misli.

Medvjedić Lino svojim će daljnjim aktivnostima pokušati pomoći najmlađima da njihovo bolničko vrijeme prođe u što manje stresnom raspoloženju. Stoga će, nakon posjete bolnicama u Sarajevu, Istočnom Sarajevu i Bijeljini, medvjedić Lino otići u posjet mališanima na odjelu pedijatrije Kantonalne bolnice Zenica, te na Klinike za dječje bolesti UKC Tuzla i banjalučki UKC Republike Srpske. Dan poslije, Lino putuje u Mostar posjetiti mališane u Kantonalnoj bolnici “Dr. Safet Mujić” i Klinici za dječje bolesti Sveučilišne kliničke bolnice, te Odjel za dječje bolesti Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću. Seriju predblagdanskih posjeta medvjedić Lino će završiti posjetom najmlađima u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Komentari

Share.