fbpx

All about Apple – Manje je više!:)

0

All about Apple

Osnivačica ovog prekrasnog brenda je Elma Smajlović. Elma je diplomirana pravnica,  a studirala je i Historiju umjetnosti i Bibliotekarstvo. Mama je Sari i Saidu te jednom maltezeru Baltezaru.  Sretno udata. Živi i radi u Sarajevu.

S  Elmom smo pričali o osnivanju njenog brenda, razvoju i daljnim planovima.

1. Zašto ste se odlučili za kreativni rad i kako je ukratko izgledao Vaš razvojni put?

Ovakvu vrstu pitanja dobijam od kada sam registrovala All about Apple kao privatni posao prije sedam godina , a meni nije jasno zašto bi to uopšte bilo pitanje. Pa valjda je normalno da se svi bave s onim za šta su sposobni, voljni i talentovani. Sve ostalo je stvar čvrste odluke i upornosti jer niti jedan posao nije lagan i uspjeh nikada ne dolazi «preko noći».  Isto tako, živimo u državi koja akumulira i proizvodi haos, a posebno za poduzetnike. To već nema nikakve veze sa kreativnošću pojedinca. Meni je končano jedino bitno da pored svih problema na koje se nailazi, ova mala firma živi i nakon sedam godina rada.

2. Po čemu je All about Apple prepoznatljiv i koje proizvode naši čitaoci mogu naći u vašoj ponudi?

All about Apple je prepoznatljiv po svom jedinstvenom dizajnu u moru kopija koje možemo vidjeti svuda oko nas. On je i nastao tako, iz mojih ideja i crteža i kada sam konačno «zaokružila» priču od devet likova koji žive jednu veselu i posebnu bajku, potražila sam najbolje ljude do kojih sam mogla doći da moju ideju sprovedu u djelo. Tu se radi o grafičkim dizajnerima, kvalitetnih štamparijama i konačno dobrim šnajdericama.  Asortiman je šarolik i tu se mogu naći od tapeta za zidove do posteljine, dekoracija i svega onoga što je potrebno za uređenje jedne dječije sobice.

3. Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave, da li imate već gotove proizvode u kolekciji ili su namjenski rađeni po upitu klijenta?

Proces rada je jako složen što opet čini ovaj brend originalnim, a koncept je takav da se rade s vremena na vrijeme kolekcije prema kojoj se prilagode svi naši proizvodi. Svaka nova kolekcija ima određenu paletu boja s kojom se radi tako da uvijek imamo novi, svježi «look». Dio proizvoda je uvijek dostupan i oni nisu unikatni, a drugi dio je unikatan i često se prilagođavamo potrebama kupaca, odnosno njihovim zahtjevima spram boja i preferiranih dezena. To su mali projekti gdje se svaki proizvod slaže jedan s drugim kako bi dobili taj All about Apple izgled sobice. Drugim riječima, osim proizvodnje imamo i usluge uređenja prostora.

4.Šta je Vaš najveća inspiracija u radu uopćeno i kako se pripremate za nove kolekcije?

Moja inspiracija je sve ono šta me okružuje i šta mene određuje kao osobu. Trenutno sam jako posvećena minimalizmu, pa će i ovaj brend da napreduje u tom pravcu. Veliki sam protivnik bespotrebnog konzumizma i oduvijek se trudim da svaki naš proizvod ima više namjena. To je također i jedna odlika minimalizma. Ja sama imam u ormaru maksimalno do 10 odjevnih predmeta i to me čini jako organizovanom i sretnom. To isto planiram uraditi i sa ovim brendom. Manje je više!:)

5. Možete li nam reći nešto više o vašim daljim planovima i ciljevima? 

Svi daljni planovi su podređeni organiziranosti u poslu. Konačno smo stekli popularnost i posla imamo sve više i više, a to podrazumjeva velike promjene u strukturi i načinu rada. Mašte nikada ne fali i možete očekivati samo bolji All about Apple!

6. Imate li posebne uspjehe u radu do sada koje biste mogli podijeliti sa našim čitaocima?

Po prirodi sam jako skromna i ne bi se sada mogla sjetiti, sve i da hoću koji su nam to bili značajniji uspjesi.  Sigurna sam da bi nam uspjesi bili puno veći da se ja volim eksponirati i stati u «prvi plan».  Takve pozicije namjerno i vješto izbjegavam jer bi to samo «oštetilo» moju kreativnost. S druge strane smatram neviđenim uspjehom da smo opstali tolike godine, a kako vidim tek sada sve počinje!

7.Poruka za sve kreativce?

Dragi kreativci, ne dozvolite nikome da vas zovu kreativcima, jer to zvuči kao ste rekreativci u stvarnom životu. Vi ste vizionari! Vi ste čisti kanal kretivne energije koji oplemenjuje svijet i čini ga ljepšim!

 

All about Apple možete pronaći na društvenim mrežama:

FB: https://www.facebook.com/AllAboutApple.allaboutapple/?ref=br_rs

IG: https://www.instagram.com/allaboutapple.kids/?hl=hr

This slideshow requires JavaScript.

Komentari

Share.