fbpx

Neobični, personalizirani, ručno rađeni

0

Neobični, personalizirani, ručno rađeni. Upravo takvi su Frejmići koji čuvaju vaše emocije i trenutke.

Razgovarali smo sa osnivačicom ovih prekrasnih Frejmića a njene odgovore pročitajte ispod.

  1. Zašto ste se odlučili za kreativni rad i kako je ukratko izgledao vaš razvojni put

Oduvijek sam bila u potrazi za jedinstvenim i neobičnim poklonima za svoje najdraže i konstantno sam se suočavala sa istim problemom: nisam mogla pronaći i kupiti na našem tržištu ono što sam željela. Rješenje za ovaj problem sam pronašla u kreiranju i sprovođenju vlastitih ideja u djelo. Počela sam sa izradom ručno rađenih čestitki, unikatnih pletenih rukavica za parove i dekoracija za prvi rođendan, da bih se nakon malo detaljnijeg istraživanja tržišta odlučila za izradu jedinstvenih ručno rađenih i personaliziranih okvira, jer ih smatram idealnim za čuvanje najdražih uspomena.

  1. Po čemu je brand prepoznatljiv i koje proizvode naši čitaoci mogu naći u vašoj ponudi?

Ulažemo dosta truda i energije u izradu konstrukcije za frejmiće i radimo sa najkvalitetnijim materijalima kako bismo bili prepoznatljivi po kvalitetu i unikatnosti. Također ono po čemu se izdvajamo je da su frejmići u potpunosti ručno rađeni i u svaki dio frejmića pa i najsitniji detalj ulažemo zaista mnogo ljubavi i to naši klijenti prepoznaju. Najčešće radimo frejmiće za naše najmlađe i za rođenja bebica, kao i za  godišnjice, a u novije vrijeme za vrtiće i škole. Frejmići su namijenjeni svima od najmlađih pa do najstarijih.

  1. Ukratko mozete li nam objasniti vaš nacin rada od narudzbe do dostave?

Nastanak jednog okvira je poprilično zahtjevan proces. Obzirom da se svaki dio frejmića ručno radi, cijeli proces zaista iziskuje veliku koncentraciju i preciznost. Prvo što napravimo je osnovu frejmića, jer je za nju potrebno najviše vremena zbog procesa sušenja i sastavljanja dijelova. Nakon završetka procesa sušenja, nazire se nešto što možemo nazvati običnim ramom za fotografiju. Nakon toga pristupamo procesu bojenja i uljepšavanja osnove frejmića. Tek onda nastupa kreativni dio osmišljavanja unutrašnjosti naših frejmića. To nam je najdraži dio koji radimo u saradnji sa našim klijentima koji nam prenesu svoje želje i potom naša mašta stupa na scenu. Po završetku stvaranja kreativnog dijela, šaljemo našim klijentima pripremu kako bi frejmić mogli proglasiti konačnim i krenuti sa izradom sitnih personaliziranih detalja. Detalji kojima se frejmić popunjava mogu biti bilo šta, od fotografija, perlica i kristala, citata i različitih predmeta koji imaju sentimentalnu vrijednost. Okvir postaje frejmić kada izvršimo sastavljanje osnove, staklenog prednjeg dijela i personaliziranih detalja. Frejmići su isključivo rađeni namjenski po upitu klijenta i njihovim željama, u potpunosti unikatni i prilagođeni različitim prigodama.

  1. Šta je vaša najveća inspiracija u radu uopćeno i kako se pripremate za nove kolekcije ili kako razvijate vaše nove proizvode

Inspiraciju zaista pronalazim svuda oko sebe i veliki broj frejmića napravim isključivo za sebe kako bih izrazila svu maštu i kreativnost koja mi u pojedinim momentima dođe. Ubrzo nakon toga ti frejmići nađu svoje vlasnike jer se ljudima koji prate moj rad dopadne to što uradim. Također posebnu vrstu inspiracije dobijem od svojih klijenata, jer da bi se napravio frejmić potrebno je saznati najemotivnije trenutke i uspomene i zaista mi je čast i velika odgovornost kada klijenti podijele svoje najdraže ali i najteže privatne trenutke sa mnom. Svaki do sada urađeni frejmić ima posebno mjesto u mom srcu, kao i klijenti za koje sam ih pravila. Također, u današnjem svijetu tehnologije ideje razmjenjujem sa kreativcima koji se također bave ovim ili sličnim poslom širom svijeta. Postoje i momenti u kojima nema inspiracije, ali tada se bavimo sastavljanjem okvira ili jednostavno priuštimo sebi malo odmora i napunimo baterije.

  1. Možete li nam reći nešto više o vašim daljim planovima i ciljevima

Cilj Frejmića je postati prepoznatljivi i nezaobilazni detalj svakog doma koji će uvijek privlačiti poglede i buditi najljepše emocije. Želimo postati sinonim za unikatnost i prva pomisao kada je nekome potreban poklon za bilo koju prigodu. U budućnosti ćemo nastojati inovirati frejmiće sa različitim detaljima u unutrašnjosti, kao i dimenzijama i bojama okvira.

  1. Imate li posebne uspjehe u radu do sada koje biste mogli podijeliti sa nasim citaocima

Najveći uspjesi tokom proteklog perioda su naši zadovoljni klijenti, koji nam se vraćaju sa željama za izradu novih frejmića i koji nas preporučuju svojim prijateljima. Također iznimno nam je drago što su naši frejmići pronašli put i izmamili osmjehe na licima klijenata u BiH kao i širom svijeta i to u Njemačkoj, Hrvatskoj, Irskoj, Japanu, Dubaiju, Švedskoj itd..

Ukoliko i vi za sebe želite ručno rađene i personalizirane frejmiće pozivamo vas da posjete njihove Facebook  i Instagram stranice, gdje istovremeno možete pogledati i njihove dosadašanje radove. 

This slideshow requires JavaScript.

Komentari

Share.