fbpx

Blizanci imaju sopstveni jezik

0

Blizanci su međusobno veoma povezani, a ta posebna veza počinje igrom već u maternici. Neki ultrazvučni snimci pokazali su da već tada dolazi do bratskog rivaliteta, to jest međusobnog nadmetanja.

Najviše blizanaca rađa se u Nigeriji, a najmanje u Kini. Gotovo 22 posto blizanaca je ljevoruko, što je 12 posto više u odnosu na ostatak populacije.

Blizanci su posebni i po tome što imaju sopstveni jezik. Naime, naučnici tvrde da čak u 40 posto slučajeva blizanci razvijaju vlastiti govor koji je razumljiv samo njima.

Otac i majka djetetu daju po 50 posto svojih gena. Stoga, u slučaju da su roditelji različite rase, i dijeca mogu da budu. Ovakvi slučajevi su rijetki, mada genetičari prognoziraju da će ih u budućnosti biti sve više.

Osim različite boje kože, blizanci mogu imati i različitog oca. Ovakvi slučajevi mogući su kada žena proizvede dvije jajne ćelije, a ima seksualne odnose s dva partnera tokom ovulacije.

Jednojajčani blizanci nastaju kad se oplođena jajna ćelija dijeli na dve posebne, ali genetski identične ćelije. Ovaj fenomen je slučajan i ne može se predvidjeti. Dvojajčani blizanci rezultat su oplodnje dveju različitih jajnih ćelija.

Izvor: 24sata.hr

Komentari

Share.