fbpx

Musaka od patlidžana

0

Ispeći jedan dio pripremljenih patlidžana (nakon što ste ih posolili i obrisali), pa ih isitniti. Prodinstati na ulju 1 glavicu isjeckanog crnog luka, dodati 1-2 oguljena paradajza isječena na komade, sve izmiješati i ostaviti nepoklopljeno na vatri da se ukuha sok koji pušta paradajz. Dodati isitnjeni patlidžan, izmiješati i još 2-3 minuta držati na ringli.

Preostali dio patlidžana isjeći na kolutove, preliti ih slanom vrelom vodom i držati ih u njoj 5-10 minuta, pa ih izvaditi iz vode i pritisnuti da se ocijede. Uvaljati ih u brašno i propržiti ih na malo ulja, na tihoj vatri, da porumene sa obje strane. Poredati u šerpu naizmjenično redove kolutova i redove isitnjene smjese. 1 kašiku paradajz pirea treba razrijediti u šoljici vode i tim preliti patlidžan u šerpi. Staviti u rernu, na umjerenu vatru i peći 20-30 minuta, pa dodati smjesu od umućenog 1-2 jajeta, pavlake i 1 kašike brašna. Vratiti u rernu da se zapeče i porumeni.

Recept by “Sretna mama”

Komentari

Share.
bahçeşehir escort beylikdüzü escort bursa escort izmir escort 1xbet casino siteleri betpas elitcasino bahis siteleri shell shockers happy wheels
sakarya escort sakarya escort bayan adapazarı escort kayseri escort webmaster forum