fbpx

Wellion PRVA DIJABETOLOŠKA ORDINACIJA NA TOČKOVIMA

0

Šećerna bolest jedno je od najčešćih oboljenja koju nam donosi savremeni način života te je ujedno i globalna epidemija savremenog društva. Razlozi mogu biti različiti, od nasljednjih faktora, preko neredovne ishrane, do nagomilavanja stresa. Porazna je činjenica da je sve više mladih i djece koji oboljevaju od dijabetesa. Statistika je surova i brojevi zaista govore mnogo. Danas je u svijetu više od 199 MIL oboljelih žena, njih više od 60 MIL je u reproduktivnoj dobi.

Gestacijski dijabetes  se javlja oko 24. sedmice trudnoće i zahvata 3-5% trudnica. Manifestira se povećanom razinom glukoze u krvi te posljedičnim simptomima u vidu pojačane žeđi i unosa tečnosti, učestalog mokrenja, zamućenja vida, svrbeža kože, usporenog zacjeljivanja rana te tvrdokornijih gljivičnih infekcija, a povlači se ubrzo nakon poroda. Gestacijski dijabetes može uzrokovati komplikacije u trudnoći pa ga je važno što prije prepoznati kako ne bi došlo do posljedica kako za majku, tako i za plod. Stoga je ukazati na značaj prevencije, rano otkrivanje bolesti, kao i na optimalno regulisanje vrijednosti glukoze u krvi najbolji način borbe protiv dijabetesa.

U periodu od 25. marta do 8. aprila, Pharma Maac d.o.o. će u saradnji sa austrijskim brendom Wellion, upriličiti jedinstveni, zdravstveni projekat koji će imati za cilj širenje svijesti o dijabetesu, te njegovo preveniranje.

Radi se o “Prvoj dijabetološkoj ordinaciji na točkovima”, projektu koji će tokom 15 dana obuhvatiti 20 gradova u Bosni i Hercegovini (Sarajevo, Mostar, Ljubuški, Trebinje, Livno, Bugojno, Travnik, Bihać, Cazin, Prijedor, Banja Luka, Doboj, Tešanj, Tuzla, Brčko, Bijeljina, Zvornik, Goražde, Foča, Zenica) te na 23 javne lokacije svim zainteresovanim građanima, pružiti mogućnost besplatnog mjerenja šećera u krvi, stručno savjetovanje na temu dijabetesa, obuku o pravilnom načinu mjerenja šećera u krvi, kontrolu i zamjenu glukometara… Dozvolite da vam stručno osoblje približi činjenice i probudi svijest o važnosti prevencije!

Wellion je premium brand, evropske kvalitete koji u svom portfoliju nudi sve za potrebe dijabetičara, od trakica, aparata za mjerenje šećera sa doživotnom garancijom, lanceta, inzulinskih pen igala, dodataka prehrani, tečnih šećera za stanje hipoglikemije, kozmetičkih preparata, do specijalnih torbi za nošenje inzulina.

Više o lokacijama i terminima na Facebook stranici: WellionClub.Adria

https://www.facebook.com/WellionClub.adria/

Wellion – Vaš pouzdan partner u borbi protiv dijabetesa!

Komentari

Share.