fbpx

Umorne noge i proširene vene

0

Prema posljednjim sprovedenim istraživanjima, na osjećaj teških i umornih nogu te proširenih vena i popucalih kapilara u mnogo većem procentu se žale pripadnice ljepšeg spola. Što ni u kojem slučaju ne znači da navedeni simptomi zaobilaze pripadnike jačeg spola.

Navedeni simptomi mogu biti izazvani brojnim faktorima mada je najčešći uzrok konstantno naprezanje, odnosno višesatno stajanje, ali i sjedenje.

U toku ljetnog perioda navedeni simptomi su mnogo više izraženi iz razloga što visoke temperature uzrokuju širenje krvnih sudova tako da su vene i kapilari u tom godišnjem periodu najizraženije i najuočljivije.

S obzirom da je ljeto vremenski period kada najviše vodimo računa o tome kako naše noge izgledaju, te da nam je vrlo bitno da bez razmišljanja obučemo sve ljetne odjevne kombinacije, pravo je vrijeme da upravo sada posebnu pažnju posvetimo izgledu i zdravlju naših nogu.

Srećom, priroda nam je dala mnoge biljke koje u obliku krema ili gelova olakšavaju i pomažu kod navedenih simptoma i neugodnosti.

ARKO VEINOFLUX gel je prirodni gel koji zahvaljujući svom sastavu koji uključuje esktrakte crvene vinove loze, vještičje lijeske, divljeg kestena, bodljikave veprine, ulja čempresa, lavande i mentola poboljšava cirkulaciju, ublažava osjećaj teških i umornih nogu, sprečava pucanje kapilara i simptome proširenih vena.

Indira Turčalo-Maksumić, mr.ph

Komentari

Share.