fbpx

Umjetnica snimke beba s ultrazvuka pretvara u nevjerovatna umjetnička djela

0

Laura Steerman, umjetnica iz Irske, snimke beba sa ultrazvuka transformiše u prekrasne slike. Za mnoge buduće roditelje, snimak ultrazvuka je samo rutinski pregled, ali za neke vidjeti svoje dijete prvi put je nešto najljepše. Nakon što je sama iskusila strahove u trudnoći, umjetnica Steerman je počela pretvarati svoje snimke s ultrazvuka u nevjerovatna umjetnička djela.

Sada su njene slike naišle na veliku potražnju jer mnogo ljudi pronalazi utjehu, ali i radost u njenim prekrasnim i veličanstvenim djelima. Laura, koja je majka troje djece, objasnila je kako su na nju slike imale terapeutski učinak dok je prolazila kroz komplikovanu trudnoću punu strahova. – Imala sam dosta komplikovanu trudnoću i nisam uopšte osjećala bebine pokrete.

Zbog toga sam osjećala kako crno-bijele mutne snimke ultrazvuka jednostavno nisu dovoljne i počela sam ih slikati. Počelo je kao jedan hobi, a pretvorilo se u maleni posao nakon što su prijatelji kojima sam naslikala snimke podijelili slike na društvenim mrežama – ispričala je Steerman.|

Govori kako je najljepši dio posla upoznavanje klijenata i njihovih nevjerovatnih priča. – Ne samo da je cijeli proces slikanja za mene vrlo zabavan već se radi o emocionalnim slikama beba u stomaku. Moj omiljeni dio tog procesa je povezivanje s klijentima i slušanje njihovih nevjerovatnih priča jer nijedno iskustvo i nijedna beba nisu isti – priča ona. Uspjela se povezati i s irskim dobrotvornim udruženjem Feileacain na čijoj internetskoj stranici postotak njenih prodanih slika ide roditeljima koji su izgubili bebe neposredno prije ili ubrzo nakon rođenja.

Izvor: tuzlanski.ba

Komentari

Share.