fbpx

Udruženje “Dajte nam šansu”: Potresne životne priče majki djece s poteškoćama u razvoju

0
Tom prilikom javno su iznesene životne priče majki djece i osoba s poteškoćama u razvoju, te javnih ličnosti s njihovim pričama i iskustvima.

Tribinu je uvodnim govorom otvorila direktorica Udruženja “Dajte nam šansu” Ines Kavalec, a nastavila moderatorica, te ujedno i najmlađi volonter Udruženja Hana Sokolović, nakon čega su se nizale priče onih koji su tu večer odlučili podijeliti svoja iskustva.

“Sinoć smo svi bili jednaki, neovisno ko smo, šta smo, koju funkciju obavljamo, koliko smo poznati, jer su upravo i javne ličnosti progovorile da su se borile s opakim bolestima, da su imali svoje životne priče što govori da ne postoji garantni list da nećemo biti rame uz rame s onim koji biju težak životni period. Sinoć su progovorili hrabri, imenovali bol, te ono što ih pokreće, i što je njihova snaga s ciljem podizanja svjesnosti društva o temama o kojima se ne priča”, naveli su iz udruženja “Dajte nam šansu”

Nakon tribine donesen je zaključak da ovakvi događaji treba češće da se događaju, te da se o ovakvim i sličnim temama treba što češće razgovarati.

Komentari

Share.