fbpx

U mjesecu Lavova Bio Save poklanja LAVOVSKI popust

0

Da li znate da se najveći broj beba rodi u horoskopskom znaku Lava? Lavovi su “kraljevi džungle”. Oni su vatreni, zabavni, snažni i slave život svakoga dana. Bio Save želi dobrodošlicu svim novim lavicama i lavovima!

Kao što “kraljevima” dolikuje, u mjesecu lavova pripremili smo posebnu Lavovsku ponudu sa popustom od 500 €.

Svi budući roditelji koji do 22. augusta potpišu ugovor o čuvanju matičnih ćelija svoje bebe sa Bio Save-om, na poklon dobijaju dodatnih 10 godina čuvanja matičnih ćelija (vrijednost 250 €) + 250 € dodatnog popusta na cijenu.

Iskoristite priliku koja se pruža samo jednom u životu i sačuvajte matične ćelije svog djeteta uz niz izvanrednih pogodnosti.

Ako se još niste odlučili i pozvali naše agente onda treba da znate da je Parent's Guide to Cord Blood Fondacija proglasila FamiCord za najveću banku u Evropi i tako je smjestila među top 5 banaka u cijelom svijetu.

Sve dodatne informacije o blagu iz pupčanika, FamiCord banci i njenim akreditacijama kao i o ovoj posebnoj akciji, tu je naš stručni tim koji će rado odgovoriti na Vaš poziv na broj 033/200-800 ili 061/998-773.

Jedinstven poklon prirode: Matične ćelije iz pupčane vrpce

Matične ćelije su osnovne/ishodišne ćelije koje imaju sposobnost da se razviju u  različita tkiva i organe našeg organizma. Njihov razvoj i diferencijacija počinju začećem. Pripadaju im šarolike ćelijske vrste koje se uspostavljaju postupno tokom  čovjekova razvoja. Od tog trenutka ove ćelije učestvuju u formiranju organizma, obnavljaju se tokom života u nekim organima i tako direktno utiču na zdravlje jedinke. Po rođenju, prisutne su u krvi pupčane vrpce, nadalje nalazimo ih u zubićima, koštanom tkivu itd.

Počevši od četvrtog mjeseca trudnoće centar formiranja ćelija krvi fetusa premješta se u jetru, zatim na slezenu, i onda po posljednji put, premješta se na svoje konačno mjesto – koštanu srž. Cijeli proces se odvija putem krvi djeteta. To je osnovni razlog zašto krv djeteta u trenutku rođenja obiluje matičnim ćelijama.

FamiCord najveća i vodeća banka matičnih ćelija u Evropi

FamiCord Grupa je mreža banaka pupčane krvi koja nudi skladištenje širom Evrope i posjeduje 8 laboratorija za obradu matičnih ćelija. Uz kupovinu Stemlab-a (Crioestaminal) u Portugalu, koja je upravo završena, FamiCord je postala najveća banka matičnih ćelija u Evropi. Od septembra 2018. godine u FamiCord bankama čuva se više od 355.000 uzoraka pupčane krvi, pupčanika, krvi iz placente i drugih bioloških materijala.

Parent's Guide to Cord Blood Fondacija prati stanje na tržistu matičnih ćelija od 1998 godine. U Novembru 2018 godine objavili su izvještaj o top 10 banaka matičnih ćelija na svijetu. U ovom izvještaju Famicord se nalazi na fenomenalnom 5. mjestu, što FamiCord banku matičnih ćelija čini najvećom bankom u Europi.

Komentari

Share.