fbpx

Trudnoća nije bolest!

0

Bezbroj puta vam se desi da dok ste u drugom stanju, od svojih najbližih dobijete savjete tipa:

„Ne zamarajte se!“

„Ne naprežite se!“

„Odmorite se !“

„Ne istežite se!!

Naravno, nakon svega toga,  i da do tog trenutka niste imali osjećaj da se nešto promijenio od kada čekate bebu, da imate neke umanjene radne sposobnosti , počeli bi da razmišljate da je to ipak možda tako.

Shvatite da je takav način razmišljanja na vašu štetu i  štetu vaše bebe.  Ne govorim da trebate da se bahato ponašate, ali sigurno nema potrebe da ukoliko imate urednu trudnoću , svaki put supruga zovete da vam ponese vrećicu sa voćem iz kupovine.

Odrasle osobe imaju potrebu, ukoliko im je nešto strano, nepoznato, nemaju informacija o tome,  da jednostavno zabrane upotrebu i upražnjavanje istog. Mnogi doktori isto rade kada je u pitanju sportska aktivnost u trudnoći. Naime, oni nemaju informacija o tome mnogo, o ponudi aktuelnoj na tržištu, ne prate trendove, te je najjednostavnije , reći kako nema potrebe za tim sada .

Adekvatnom fizičkom sposobnosti, spremnost organizma da podnese prirodni porod, te povratak u probitno stanje je izuzetno velika i ona opada ukoliko se konstantno „štedite“ u svakodnevnim životnim situacijama.

Zbog toga je potrebno da se aktivirate dodatno i pripremite za sve što će nakon poroda uslijediti,  a za to je idealno da počnete trenirati prilagođeno sposobnostima. Stručni kadar će vam u tome pomoći , samo je bitno da dodjete do njega.

U Oyasports – Otoka  i Dami klubu – Ilidža kadar je educiran da radi sa trudnicama i porodiljama, s toga budite slobodni kontaktirati nas da vas posavjetujemo i uputimo, ali i da naravno vježbamo sa vamaJ .

Doc. Dr. Sci. Damira Vranešić – Hadžimehmedović

Direktor „Oyasports – Otoka“

_______________________________________________________________________________________________________________

FitMamaby OyaSports&Dami će obradovati i čitaoce našeg portala 🙂
Darujemo 2X2 vouchera u iznosu od 30 KM i to 2 poklon vouchera za Centar Oya Sports na Otoci i 2 poklon vouchera za Dami/Ilidža, vaše je samo da u komentar napišete ime i prezime i za koji centar se odlučujete 🙂.

Sretnoooo!

Komentari

Share.