fbpx

Sve veći interes za online konferencije namjenjene trudnicama i dojiljama

0

Četvrta besplatna online konferencija za trudnice i dojilje održala se sinoć, 28.05.2020. godine u 19 sati. Prezentirale su se teme koje su zanimljive i edukativne za svaku trudnicu i dojilju, a veliki broj učesnica je prisustvovao konferenciji. Interes za online konferencije iz ove domene je sve veći, jer su na jednom mjestu obuhvaćene sve teme koje su važne za trudnice i dojilje.

Učesnice su dobile i vrijedne nagrade koje su objezbjedili sponori i partneri projekta, a na platformi sajma www.onlinesajam.roditelj.ba koja je još uvijek aktivna možete saznati sve dodatne neophodne informacije o trudnoći, zdravlju, te novorođenčetu.

Partner projekta bila je Plava Poliklinika iz Tuzle. Predavači na online konferenciji bili su dr. Nihad Begić, spec.ginekologije i akušerstva, koji je govorio o temi: ”Značaj redovnih ginekoloških pregleda tokom trudnoće”, te Jasminka Divanefendić, ginekološko-akušerska sestra, koja je govorila o temi: ”Njega novorođenčeta nakon izlaska iz porodilišta”. Pored toga, predavanja su održali i ostali stručnjaci, a trudnice i dojilje su imale priliku postavljati direktna pitanja, te na taj način ostvariti dvosmjernu komunikaciju.

Organizator je mostarska kompanija Sfera d.o.o., koja je inače izdavač specijaliziranog časopisa za majku i dijete ”Roditelj”, koji već dugi niz godina informiše, savjetuje i educira majke i buduće majke.

Naredna konferencija zakazana je za 19.06.2020. u 12 sati u saradnji sa ZU Specijalističkim centrom “Kuća Zdravlja” Bijeljina. Sve zainteresovane mogu se prijaviti putem facebook stranice Roditelj (https://www.facebook.com/www.roditelj.ba/).

 

 

Komentari

Share.