fbpx

Specijalan odnos majke i kćerke!

0

Kćerka će tokom dana nekoliko puta razgovarati telefonom sa majkom i posjetiće je makar jednom nedeljno kada prestanu da žive zajedno, pokazala su nova istraživanja.

Ispitujući 2.000 majki i odraslih ćerki prilikom sprovođenja ovog istraživanja, naučnici su došli do zaključka da su “najbolje” kćerke uvijek tu kada su potrebne svojoj majci – bilo kao podrška ili da joj pomognu kod kuće, te joj se također uvijek povjeravaju.

“Naravno da postoji posebna vrsta veze između majke i kćerke, a ovo istraživanje pokazuje i da zajednička interesovanja mogu znatno da poboljšaju njihov odnos“, kažu predstavnici istraživanja. Dakle, zajedničke aktivnosti i razmjena mišljenja nisu uzalud potrošeno vrijeme.

Kada kćerke odrastu, zasnuju svoju porodicu i započnu svoj život, važno je da još uvijek imaju vremena za svoju mamu. Ova studija pokazuje upravo to – da je i najmanji gest, poput zajedničkog gledanja serije, dovoljan da se veza učvrsti, a mame ne počnu da osećaju kao da su “višak” u kćerkinom novom životu.


Žene u prosjeku najviše telefoniraju svojim majkama 🙂

 

Istraživanje takođe pokazuje da kada odrastu kćerke, prije nego sinovi, pamte važne porodične datume ili događaje, kao i da su one te koje će se češće od svoje braće sjetiti da mami posvete pažnju, kupe poklon ili joj na neki drugi način uljepšaju dan.

Bez obzira na to šta pokazuju rezultati istraživanja, možemo samo da pretpostavimo da bi većina mama na pitanje “kakva je to savršena kćerka”, odgovorila da je savršena baš takva kakva jeste i da je dovoljno samo da ona bude srećna.

Izvor: stil.kurir.rs

Komentari

Share.