fbpx

SpaOlogy je spoj ljubavi čovjeka prema prirodi i potrebe usklađivanja savremenog načina života sa prirodom.

0

Uvidjevši poteškoće i tegobe sa kojima se savremeni čovjek susreće, kreatorka SpaOlogy koncepta Lana Lekić je nizom usklađenih terapijskih tretmana za njihovo ublažavanje i otklanjanje, uz konsultacije s ljekarima i stručnim osobljem, stvorila mjesto prirodnog zdravlja, pozitivnih promjena, sigurnosti, radosti, napretka, uz visoku kvalitetu usluge.

SpaOlogy je spoj ljubavi čovjeka prema prirodi i potrebe usklađivanja savremenog načina života sa prirodom.

Obzirom da je i sama majka troje djece, Lana nam kaže da je shvatila  da  stalno “skačemo” iz jedne faze u drugu, jedva čekamo da završi jedna i već smo u drugoj fazi. Prva faza je bila porod, u kojoj se pitamo možemo li mi to. Porod prođe, dođe dojenje i tu isto tako hrpa pitanja, a premalo odgovora i samo nada da sve bude kako treba. Prođe i dojenje,  krenu grčevi, slušaš o njima, čitaš, tražiš, i svi kažu nemoj brinuti, proći će , i moram reći da je istina jer vrijeme leti iako se ta 3-4 mjeseca čine cijela vječnost , nekako prođu jer ima i loših i boljih dana , nekad bude super, nekad malo manje, ali preživi se. Nakon faze grčeva krenu  zubići .Vječito u nekoj fazi. Istraživanje kako u knjigama tako i po internetu dovelo me do blagodeti masaže i dodira. IAIM masažom beba  stvara se obostrani osjećaj ljubavi,sigurnosti, poštovanja ,sreće, razumijevanja i pripadnosti. Ova duboka emotivna povezanost koja se uspostavlja u prvoj godini života, predstavlja temelj za povjerenje,hrabrost, vjeru,ljubav i oslonac tokom cijelog života. Ovom masažom stimulišete sva bebina čula, sistem za varenje,hormone i imuni sistem, psiho-motorni razvoj,osježaj za ravnotežu i koordinaciju, razvoj i jačanje mišića,razvoj govora,učenja,koncentracije i svijesti o svome tijelu. Ova masaža nije terapeutska ali svojim blagodetima može olakšati bebi problem grčeva,gasova,zatvora, ublažiti mišićnu napetost,neugodnost rasta zubića, tegobe kod prehlade, bolova rasta,oslobađa od stresa.

Relaxacija omogućava da beba bolje spava,polako uči da sama sebe umiri, manje plače, dolazi do redukcije hormona stresa i dovodi do obostrane smirenosti. Danas djeca ulaze u pubertet puno ranije nego što je to bilo prije, a isto tako roditelji imaju puno manje vremena za svoje dijete nego što su ga imali naši roditelji. Također, danas postoji puno više časopisa koji našoj djeci nabacuju komplekse i guraju ih u svijet koji zapravo ne postoji što u konačnici može dovesti do ozbiljnih problema s prihvaćanjem samoga sebe. O tome možemo čitati svaki dan – pretilost, anoreksija, bulimija, depresija – sve su to ozbiljni poremećaji koji su plodno tlo za razvoj mnogo zdravstvenih problema.

Masaža je odličan način uspostavljanja i učvršćivanja veze sa djetetom, jer je svakom djetetu dodir neophodno potreban za razvoj, osjećaj sigurnosti i dobro stanje. Vrlo je važno da čovjek od najranijih dana samog sebe poštuje, prihvaća i voli. Ta masaža itekako igra svoju veliku ulogu. Masaža može biti izrazito ugodno i korisno iskustvo za roditelja i dijete.

Masaža djece stari je običaj kojeg poznaju kulture mnogih naroda, a koji je u našem savremenom životu zanemaren. Dodir ima ljekovito djelovanje na djecu još dok se nalaze u majčinom trbuhu, a za zdravlje je potreban od najranije dobi. Nanošenjem ulja, masaža i istezanje djetetova tijela smatra se velikom pomoći pri rastu i razvoju. 

Pozitivne efekte masaže na rast i razvoj djeteta na svim područjima i razinama, potvrdili su konkretni rezultati rada sa djecom, te klinička istraživanja.

Otporna, emocionalno sigurna, sretna djeca odrastaju u otporne, emocionalno sigurne, sretne odrasle ljude.

SpaOlogy Body Bar nudi i širok spektar usluga, od modernih beauty tretmana (maderoterapija…), relax masaža, tretmana lica, masaže trudnica i nadasve posebne i važne IAIM masaže beba, individualno dizajniranog programa prehrane Metabolic Balance, a sve to uz poseban, personalizirani pristup klijentima i klijenticama, što njihovo iskustvo čini nezaboravnim, a povratak u SpaOlogy neminovnim.  Svi tretmani se rade sa preparatima jednog od najboljih svjetskih brendova, Biologique Recherche, uz smjernice SpaOlogy stručnog tima za najbolje rezultate.

U sklopu SpaOlogy Body Bara, nalazi se i već odavno poznati nail design studio vlasnice Nele Bandović, OpetNajljepša Nail Design.

This slideshow requires JavaScript.

 

Komentari

Share.