fbpx

Savremena dimenzija ultrazvuka uz HARMONY TEST u Poliklinici Dr. Kozarić

0

Od sada u Poliklinici Dr. Kozarić u Sarajevu imate mogućnost uraditi jedan od najkvalitetnijih i najpouzdanijih prenatalnih testova, Harmony Classic i Harmony Expert. Saradnja Bio Save kompanije i Poliklinike Dr. Kozarić omogućavaju trudnicama da uz urađeni Harmony test ostvare 50% popusta na najsavremeniji 5D ultrazvuk u 20-24.sedmici trudnoće.

U svijetu se svake dvije minute jedna trudnica odluči za Harmony prenatalni test. Samom prenatalnom testu prethodi detaljno savjetovanje sa ginekologom već u 10. sedmici trudnoće. U cilju osiguranja bezbjedne trudnoće Harmony prentalni test predstavlja potpuno neinvazaivan i precizan način za detekciju hromosomskih anomalija poput Down, Edwards i Patau sindroma. Test ujedno nudi i mogućnost detekcije numeričkih anomalija spolnih hromosoma kao i određivanje spola djeteta.

Test je moguće uraditi za jednoplodne, blizanačke kao i IVF trudnoće. Velika pouzdanost i tačnost veća od 99% samog testa nudi zamjenu za neke od invazivnih metoda poput amniocenteze i daje mu daleko veću prednost u samoj tačnosti u odnosu na doubl test čija je pouzdanost 80% te tripl testa čija je tačnost 60%.

Harmony trenutno predstavlja najpouzdaniji test na tržištu, a ono po čemu se izdvaja od ostalih prenatalnih testova jeste metoda sekvenciranja koja omogučava dobijanje rezultate u roku od 3 dana.

Poliklinika Dr. Kozarić u Sarajevu prva je zdravstvena ustanova u Bosni i Hercegovini i jedna od rijetkih u ovom dijelu Evrope u kojoj se pregledi trudnica obavljaju na 5D ultrazvučnom aparatu.
Samsung WS80A Elite prvi je 5D ultrazvučni aparat na svijetu koji je napravljen isključivo za preglede trudnica i žena i namijenjen je za:
• kontrolu trudnoće
• ginekološku onkologiju (pregled tumora jajnika, tumora maternice)
• preglede dojke (E-Breast) i štitne žlijezde (E-Thyroid)

Poliklinika Dr. Kozarić u Sarajevu vam nudi jedno od najnovijih dostignuća uz pomoć 5D ultrazvuka koji omogućava jasan i detaljan prikaz organa i tkiva bebe kao i pregled mozga fetusa u 9 različitih ravnina sa automatskim biometrijskim mjerenjima. Optimalno vrijeme za analizu dijelova tijela i organskih sistema fetusa jeste od 20 do 24 nedelje trudnoće kada se fetus najjasnije i vidi.

Za sve dodatne informacije i eventualna pitanja stručni tim Bio Save kompanije vam stoji na raspolaganju.

www.biosave.ba | + 387 61 998 772 | info@biosave.ba | www.prenatalnitest.ba

Komentari

Share.