fbpx

Sarajevo: Na Dobrinji otvoreno novo dječije igralište

0

U sklopu programa u ulici Bulevar Mimara Sinana svečano je otvoreno novoizgrađeno dječije igralište.

Opremljeno je mobilijarom i modernim spravama za igru, kao što su kula sa toboganima, ljuljačke, njihalice, pješčanik i klackalice. Namijenjeno je za djecu mlađeg i starijeg uzrasta i podijeljeno u zone sa pješčanom i gumiranom podlogom, tako da se djeca ne mogu povrijediti prilikom pada.

Igralište je ograđeno, a postavljene su i klupe za sjedenje, gdje roditelji mogu odmoriti dok se njihova djeca igraju. Uređeno je sa dosta raznovrsnog cvijeća i zelenila, čime je ovaj prostor dobio još ljepši izgled, a djeca ugodnije mjesto za igru.

Zajedno sa djecom igralište su otvorili načelnik Općine Semir Efendić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Novi Grad Edina Gabela.

“Obzirom da je Općina Novi Grad jedna od rijetkih u FBiH koja ima pozitivan natalitet, ova lokalna zajednica nastoji da to prati izgradnjom novih sadržaja, tako da djeca koja odrastaju u našoj općini imaju što sretnije i bezbrižnije djetinjstvo. Kada smo u februaru prošle godine zajedno sa članovima Savjeta MZ Dobrinja B obilazili ovaj dio Dobrinje, jedan od najvažnijih zahtjeva je bio da se izgrade ili obnove dječija igrališta. Opredijelili smo se za ovu lokaciju, jer smo je smatrali adekvatnom, jer u ovom prostoru ima zelenila koje čini ugodan ambijent za djecu, a obzirom da je u blizini saobraćajnice manje se dešavaju devastacije”, izjavio je načelnik Efendić.

Među brojnim građanima koji su sa djecom došli na otvaranje igrališta, sa suprugom i unukom bila je Mevla Velić. U razgovoru sa novinarima Mevla je kazala kako je sa nestrpljenjem očekivala stavljanje u funkciju igrališta.

“Oduševljena sam ovim lijepim prostorom za naše unuke, prelijepo je uređeno i sigurno za djecu. Obradovana sam, prije svega kao nana, jer čuvam svog unuka dok su njegovi roditelji na poslu. Dok se on bude igrao mislim da ćemo suprug i ja naći mjesto za sebe na klupama koje se ovdje nalaze”, kazala je Mevla, navodi se u saopćenju Općine Novi Grad.

20160621_2_17613691_11520815_Web 20160621_2_17613691_11520817_Web

Komentari

Share.